Jihočeský kraj: Na modernizaci krajských silnic půjde 1,6 miliardy. Nejvíc v historii

31.03.2015 18:32

Zhruba 1,6 miliardy korun půjde v letošním roce na modernizaci krajských silnic II. a III. tříd včetně mostů. Jedná se o nejvyšší investici tohoto druhu na jihu Čech v historii. Opravy potrvají od března do listopadu.

Jihočeský kraj: Na modernizaci krajských silnic půjde 1,6 miliardy. Nejvíc v historii
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jiří Zimola a krajský radní pro dopravu Antonín Krák na úterní tiskové konferenci při prezentaci modernizace silnic II. a III. tříd na jihu Čech.

„Konkrétně se jedná o 167 úseků komunikací o celkové délce 510 kilometrů. K tomu bude zmodernizováno i 26 mostů,“ upřesnil hejtman Jiří Zimola s tím, že řidiči se budou muset obrnit trpělivostí, ale zase pak budou jezdit po kvalitnějších vozovkách.

Jedná se o přibližně o desetinu všech krajských silnic. „Pokud by se nám dařilo pokračovat tímto tempem, tak bychom za 10 let mohli zmodernizovat veškeré naše komunikace,“ naznačil krajský radní pro dopravu Antonín Krák. 

Nejvíce oprav zasáhne Strakonicko

K modernizaci 141 úseků silnic v délce 421 kilometrů využije kraj finanční prostředky z ROP NUTS II Jihozápad ve výši kolem 1,1 miliardy korun. Na dalších 26 úseků o délce 89 kilometrů využije kraj finanční prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) ve výši zhruba 275 milionů korun.

„Nejvíce úseků silnic se bude opravovat ve strakonickém okrese a to celkem 44 o délce 105 kilometrů, nejméně v českokrumlovském okrese a to celkem 12 o délce 64 kilometrů,“ upřesnil Krák. „ Na Českobudějovicku to pak bude 18 úseků v délce 52 kilometrů, na Jindřichohradecku 29 úseků v délce 89 kilometrů, na Písecku 17 úseků v délce 52 kilometrů, na Prachaticku 25 úseků v délce 64 kilometrů a na Táborsku 22 úseků v délce 82 kilometrů,“ dodal.

Rekonstrukce čeká 26 mostů

K modernizaci 26 mostů pak kraj využije finanční prostředky ze SFDI ve výši 217 milionů korun. „„Nejvíce mostů – pět, se bude opravovat na Českokrumlovsku a Prachaticku a nejméně – dva, na Jindřichohradecku,“ upřesnil Krák.

Přehled najdou řidiči na krajském webu

Podrobné a aktualizované informace najdou účastníci silničního provozu na webových stránkách Jihočeského kraje www.kraj-jihocesky.cz. „Konkrétně v levém sloupci pod heslem Modernizace silnic II. a III. tř. v roce 2015,“ uzavřel Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…