Jihočeský kraj: Uzavírka Husovy třídy na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích skončí ve čtvrtek 24. srpna

21.08.2017 19:40

Řidiči budou moct opět využívat Husovu třídu v Českých Budějovicích v lokalitě sídliště Vltava. Konkrétně od půlnoci ze středy 23. na čtvrtek 24. srpna.

Jihočeský kraj: Uzavírka Husovy třídy na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích skončí  ve čtvrtek 24. srpna
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Provoz tu 12 dní komplikovala stavba kruhové křižovatky, na kterou bude navazovat nově budovaná spojnice sídlišť Vltavy a Máje, respektive ulic Strakonická a Milady Horákové. Investorem samotného rondelu s dvěma jízdními pruhy o průměru 59 metrů za téměř devět milionů korun je Jihočeský kraj. Město pak zajistilo přeložku trolejového vedení.

Rondel zvýší bezpečnost a zároveň zlepší průjezd návštěvníkům na Živitelku

„Stavba kruhového objezdu je klíčová pro zvýšení bezpečnosti a zkvalitnění dopravní obslužnosti v Českých Budějovicích. Výrazným způsobem zlepší průjezd na Zemi živitelku a po dokončení celé stavby pomůže plynulejšímu dopravnímu provozu ve městě,“ řekl první náměstek hejtmanky Josef Knot, podle něhož právě rondel je pro tuto lokalitu lepší alternativou než klasická světelná křižovatka. Dále upřesnil, že náklady vynaložené krajem na jeho vybudování činí 8,7 milionů korun. Mezinárodní agrosalon začíná právě ve čtvrtek 24. srpna.

Celkem bude stát výše uvedené propojení sídlišť Máj a Vltava okolo 111 milionů korun. „Jedná se o společnou investici Jihočeského kraje a Statutárního města České Budějovice. Rádi bychom propojili ulici Strakonickou s ulicí Milady Horákové tak, aby byla dána do zkušebního provozu v květnu příštího roku a ulehčila dopravu nejen obyvatelům, ale i návštěvníkům Českých Budějovic,“ řekl krajský radní pro investice Antonín Krák s tím, že Jihočeský kraj na celou akci vyčlenil 59 milionů.

Společně by měl kraj a město postupovat i při budování jižní tangenty

Podle krajského radního pro dopravu Jiřího Švece kraj spoluprací s městem deklaruje společný zájem na zlepšení dopravní situace v Českých Budějovicích. „První etapou naší spolupráce bylo vybudování zanádražní komunikace, nyní pokračujeme touto investiční akcí, jejímž cílem je zejména ulehčit Husově třídě,“ nastínil radní Švec a dodal, že společně by měl kraj a město postupovat i při budování jižní tangenty.

Náměstek pro dopravu z českobudějovického magistrátu František Konečný k tomu doplnil, že z celkových 111 milionů se město na akci podílí 52 miliony, přičemž část nákladů hradí dopravní podnik města, který na kruhovém objezdu zajišťoval přeložku trolejového vedení.

Práce na stavbě propojení sídlišť Vltavy a Máje začaly letos v dubnu a mají skončit v květnu příštího roku. Nová komunikace výrazně odlehčí dopravě v dané lokalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…