Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun

24.08.2016 14:08

Celkem 90 milionů korun investoval Jihočeský kraj do rekonstrukcí jím zřizovaných škol. Práce byly tradičně naplánovány na dobu letošních letních prázdnin s tím, že část oprav se stihne do začátku školního roku, ty rozsáhlejší se ale protáhnou i do dalších měsíců.

Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Kraj je zřizovatelem 127 škol a školských zařízení. O letošních prázdninách investoval své prostředky do 13 z nich,“ uvedl hejtman Jiří Zimola, který v rámci kontrolního dne zavítal v úterý 23. srpna do budovy Gymnázia Jana Valeriána Jirsíka v Českých Budějovicích, kde přes léto obnovují systém vytápění. Práce si vyžádají náklady 2,7 milionu korun. Po škole ho provázel ředitel Jaroslav Pustina.

Nejvíce šlo na podkrovní vestavbu Obchodní akademie v Písku

Mezi letošní nejnákladnější rekonstrukce pak podle Zimoly patří například podkrovní vestavba v Obchodní akademii v Písku za 20,4 milionu korun či rekonstrukce stropů, výměna oken, nová elektroinstalace a oprava fasády domova mládeže SOŠ a SOU v Jindřichově Hradci za více než devět milionů. Zateplení a nová okna za 3,3 milionu korun v současné době dostává například i Mateřská škola pro zrakově postižené v Českých Budějovicích. „Od roku 2009 investoval kraj do rekonstrukcí škol zhruba 466 milionů,“ připomněl hejtman. Více než miliardu korun se mu pak podařilo k tomuto účelu získat z evropských zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…