Jihočeský kraj ocenil studenty za reprezentaci v celostátních soutěžích. Byli mezi nimi i dva kominíci

05.09.2016 19:15

Poděkování za skvělou reprezentaci a blahopřání k výborným výsledkům si v pondělí 5. září odneslo z krajského úřadu 15 studentů, kteří se ve školním roce 2015 - 2016 umístili na 1., 2. a 3. místě v celostátních kolech soutěží vyhlašovaných ministerstvem školství.

Jihočeský kraj ocenil studenty za reprezentaci v celostátních soutěžích. Byli mezi nimi i dva kominíci
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Zástupci odboru školství v čele s krajským radním pro tento resort Tomešem Vytiskou jim zároveň předali tašku s propagačními předměty kraje a knižní poukázku v hodnotě 500 korun.

„Všem studentům chci velice poděkovat za to, jak skvěle reprezentují náš kraj a rovněž jim velice blahopřeji,“ uvedl Vytiska s tím, že to zároveň považuje za výbornou vizitku jihočeských škol a jejich pedagogů. „Život utíká moc rychle, je třeba se na to připravit a chovat se takovým způsobem, abyste tu možnost, že se můžete něčemu naučit, pokud možno maximálně využili,“ dodal ještě na adresu studentů krajský radní.

Mezi oceněnými byli mimo jiné i Pavel Čada a Josef Wágner ze Střední polytechnické školy v Českých Budějovicích z oboru kominík. „Shodou okolností nás k tomuto oboru přivedli rodiče a určitě tohoto nelitujeme,“ řekli.

Na mistrovství České republiky v kominictví obsadili první místo, když jednou z disciplín bylo například stavění komínu do dvou spotřebičů. A zatímco Čada ještě zůstává na škole, Wágner ji již úspěšně dokončil a chce si zařídit kominickou firmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…