Jihočeský kraj originálním způsobem reaguje na nepodpořený zákon o cestovním ruchu

14.12.2015 15:33

Ve čtvrtek 10. prosince byl Radou kraje schválen Manuál turistické oblasti, který stanovuje podmínky poskytování personálně finanční podpory turistickým oblastem v Jihočeském kraji. Jedná se o jedinečný přístup k transparentní podpoře cestovního ruchu v jednotlivých oblastech, který vznikl v reakci na neschválený zákon o cestovním ruchu v České republice.

Jihočeský kraj originálním způsobem reaguje na nepodpořený zákon o cestovním ruchu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Manuál turistické oblasti je dokumentem navazujícím na Koncepci rozvoje cestovního ruchu Jihočeského kraje 2015-2020. Koncepce předpokládá podporu minimálně osmi turistických oblastí, které budou od roku 2016 v Jihočeském kraji podporovány. Podle analýzy současného stavu předpokládáme, že se postupně etabluje celkem 11 oblastí, které postupně projdou certifikací a budou mít tím pádem otevřené dveře k personálně finanční podpoře. Vzhledem k tomu, že region Jižních Čech skýtá vysoký potenciál cestovního ruchu jako celek, je snahou Jihočeského kraje pokrýt turistickými oblastmi celé své území.

Jihočeský kraj tak reaguje na nepodpořený zákon o cestovním ruchu, který měl v České republice aplikovat dlouhá léta fungující rakouský model a nastolit systém transparentní finanční podpory cestovního ruchu. Tento unikátní přístup, jak se s absencí zákona o cestovním ruchu vyrovnat, rozpoutává diskuse i v jiných krajích a v brzké době se velice pravděpodobně stane modelem pro fungování cestovního ruchu i v dalších regionech. Podporu vyjadřují i další organizace, kterými jsou například Asociace turistických regionů ČR nebo Asociace organizací cestovního ruchu.

Příprava Manuálu a dohled nad jeho naplňováním je v kompetenci Jihočeské centrály cestovního ruchu, a proto destinační společnosti podávají žádost o certifikaci pro svou turistickou oblast právě tam. Jihočeský kraj vyčlenil na finanční podporu činnosti destinačních společností částku 3 miliony korun a na podporu personální (tedy na podporu vzniku nových pracovních míst v destinacích) celkem 4 miliony korun.  

Více informací o certifikaci naleznete v Manuálu turistické oblasti ke stažení na www.jccr.cz.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…