Jihočeský kraj podepsal smlouvu s Jindřichohradeckými místními drahami

30.06.2016 9:16

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) přistoupily na Dodatek smlouvy o závazku veřejné služby na rok 2016 ve znění, který schválila letos v dubnu Rada Jihočeského kraje. Svými podpisy to ve středu 29. června stvrdili hejtman Jiří Zimola a statutární ředitel JHMD Boris Čajánek.

Jihočeský kraj podepsal smlouvu s Jindřichohradeckými místními drahami
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Dohodu svými podpisy stvrdili hejtman Jiří Zimola a statutární ředitel JHMD Boris Čajánek.

„Za smluvní výkony tak získají 72,69 Kč na jeden vlakový kilometr, což je o 11,66 Kč více, než v roce 2015. Do úhrady jsou zahrnuty odpisy modernizovaných vozidel, přičemž se otevírá cesta k dalšímu jednání a sladění oprávněných požadavků dopravce s možnostmi kraje,“ uvedl Zimola.

Podle hejtmana tak i přes odlišná tvrzení dopravce, který silnými slovy a mnohdy nepravdivými výroky vyjadřoval své představy o výši úhrady dopravních výkonů, byla nakonec nalezena cesta k dohodě.

Schválením možnosti přímého zadání výkonů na dalších 5 let po roce 2019, kdy uplyne současná smlouva, Zastupitelstvem Jihočeského kraje, byl současně potvrzen trvalý zájem na zachování provozu úzkokolejek, jako významného fenoménu cestovního ruchu přesahujícího hranice regionu.

„Věřím, že i další kroky dopravce povedou k řádnému zajištění provozu, využití modernizovaných vozidel spolufinancovaných z prostředků Evropské unie a zabrání neshodám s Jihočeským krajem, Krajem Vysočina i s vlastními zaměstnanci,“ uzavřel Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…