Jihočeský kraj představuje na REGIONTOURu v Brně projekt Jižní Čechy pohodové. Návštěvníky láká na relaxaci, agroturistiku i místní kuchyni

19.01.2017 21:10

Klid a relaxace. To je hlavním mottem letošního krajského projektu Jižní Čechy pohodové, který se představuje na brněnském mezinárodním veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR 2017. V jihomoravské metropoli se koná od 19. do 22. ledna. Jedná se o největší prezentaci cestovního ruchu se zaměřením na regiony ve střední Evropě.

Jihočeský kraj představuje na REGIONTOURu v Brně projekt Jižní Čechy pohodové. Návštěvníky láká na relaxaci, agroturistiku i místní kuchyni
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Cílem projektu Jižní Čechy pohodové, který volně navazuje na úspěšné projekty - loňské Jižní Čechy olympijské a předchozí Jižní Čechy husitské a Jižní Čechy aktivní, je návštěvníkům, kteří k nám přijíždějí z domova i z ciziny, připomenout, že náš region je opravdovým synonymem pro klid, pohodu a relaxaci. Zároveň tím pokračujeme v trendu podpory a dalšího rozvoje cestovního ruchu v kraji,“ potvrdil jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Baroko, borůvkobraní, lázně a přehlídka řemesel

Nosnými pilíři tohoto projektu je pět hlavních témat: baroko, vyhlášené agenturou CzechTourism tématem roku 2017, gastronomie, aktivní pohoda, oddech a venkov.

„Všichni se tak mohou těšit na objevování památek a kulturní vyžití se zaměřením na oživení tématu baroka, poctivou jihočeskou kuchyni tradičně založenou na regionálních potravinách, produkci místních pivovarů či slavnosti typu borůvkobraní a jahodobraní, aktivní pohodu v podobě široké nabídky outdoorových aktivit, lenošení, regeneraci a opečovávání v lázeňských zařízeních i wellness centrech a chybět nebude ani únik z městských aglomerací v podobě agroturistiky, vesnických slavností či přehlídky tradic a řemesel,“ naznačil Zimola.

Plánované akce mají oslovit jednotlivce, páry, rodiny s dětmi, seniory, aktivní skupiny návštěvníků bažící po adrenalinu nebo milovníky přírody či památek s tím, že se projekt tentokrát více zaměřuje na propagaci turistických cílů na jihočeském venkově.

Křest knihy Jižní Čechy perla nepravidelného tvaru

Součástí prezentace Jižních Čech pohodových byl v první den veletrhu i křest knihy Jižní Čechy perla nepravidelného tvaru z dílny Pavla Radosty, která přibližuje kraj barokní optikou. Nezaměřuje se ale jen na vyhlášené památky, ale všímá si i míst dosud neobjevených či opomíjených. „Věřím, že po jejím přečtení a prohlédnutí krásných fotografií se čtenáři rádi vydají objevovat jižní Čechy a nejen ty barokní,“ řekl Zimola.

Informace o projektu Jižní Čechy pohodové najdete i na: https://www.jiznicechy.cz/pohodove

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…