Jihočeský kraj spolu se soudem, probační službou, advokátní komorou a spolkem insolvenčních správců otevřely poradnu pro zadlužené lidi

14.01.2016 21:26

Případy zneužívání zdánlivě bezvýchodné situace zadlužených osob podvodnými oddlužovacími agenturami byly impulsem k otevření insolvenční poradny v Českých Budějovicích.

Jihočeský kraj spolu se soudem, probační službou, advokátní komorou a spolkem insolvenčních správců otevřely poradnu pro zadlužené lidi
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Ta za účasti představitelů Jihočeského kraje, Krajského soudu v Českých Budějovicích, Probační a mediační služby ČR, Spolku insolvenčních správců v Českých Budějovicích a České advokátní komory zahájila činnost ve čtvrtek 14. února. V první bezplatné poradně tohoto druhu v kraji se občané, kteří již nezvládají splácet své dluhy, mimo jiné dozvědí, jak mohou postupovat v případě bezprostředního ohrožení osobním bankrotem.

Naletět je lehké, ale je třeba používat i rozum

„Ve své práci se často setkávám s lidmi, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Loni na jaře jsme řešili problémy lidí s neschopností splácet své dluhy a hledali společně s představiteli soudu, advokátní komory, exekutorů a neziskových organizací cestu, jak pomoci. Toto je výsledek a i proto velmi vítáme i podporujeme vznik této dluhové poradny,“ uvedla první náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská.

Stráská ale zároveň apeluje i na zdravý rozum lidí. „Když si jde někdo půjčit peníze, měl by uvažovat o tom, zda příslušnou částku bude vůbec schopen vrátit,“ míní. Současně náměstkyně připouští, že řada lidí může lákavým inzerátům, které nabízejí „výhodné“ půjčky a snadná řešení, podlehnout. „Chci velmi poděkovat všem, kteří se na spuštění provozu této poradny podíleli,“ dodala.

Kraj v souvislosti s otevřením poradny pro dlužníky zároveň vydal letáky se základními informacemi. Ty budou k dispozici na krajském úřadu i webu kraje a zároveň rozeslány radnicím i obcím na jihu Čech.

Vchod je z českobudějovické Kněžské ulice

Poradnu mohou lidé v tísni navštívit vždy ve čtvrtek od 13.30 do 15.30 hodin a to na adrese ulice Karla IV. 12, České Budějovice 370 01 (vchod z ulice Kněžské, 1 patro). S sebou je nutné si vzít potřebné listiny dokládající majetkové poměry - dluhy, příjmy, vyživovací povinnosti, rozhodnutí, smlouvy atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …