Jihočeský kraj zajistí lepší životní podmínky lidí bydlících u frekventovaných silnic

20.06.2017 14:05

Lepší kvalita života lidí, kteří bydlí u frekventovaných komunikací II. a III. tříd. To je hlavním cílem protihlukových opatření chystaných krajem v letech 2017 až 2021 podél silnic v jeho majetku. Konkrétně se jedná o výměnu oken za celkem 53 milionů korun. Potvrdil to krajský radní pro dopravu Jiří Švec.

Jihočeský kraj zajistí lepší životní podmínky lidí bydlících u frekventovaných silnic
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Výše uvedeným projektem navazujeme na obdobná protihluková opatření, do kterých v letech 2006 až 2016 vložil kraj 66,2 milionu,“ doplnil Švec.

Na okna, která lépe tlumí hluk, se tak v roce 2017 mohou těšit například obyvatelé píseckých ulic Čelakovského, Pražská či Dvořákova a o rok později v českobudějovických ulicích Dobrovodská a Ledenická. V roce 2019 přijdou v Mladé Vožici na Táborsku na řadu ulice E. K. Rosola, J. J. z Bratřic nebo lokality Husova a Žižkova náměstí, stejně jako Husova ulice ve Volyni na Strakonicku či ulice Svobody a Budovcova v Třeboni na Jindřichohradecku.

Na výměnu oken se mohou těšit ve více než 40 ulicích

„V roce 2020 se dočkají i obyvatelé ulic Vodňanská či Prachatická v Bavorově na Strakonicku, Kaplické či Studánecké ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku i Nemocniční, Nebahovské či Slámova v Prachaticích. A konečně v roce 2021 přijde na řadu výměna oken i v Chelčického nebo Komenského ulici v Husinci na Prachaticku, Rožmberské či Frymburské ve Větřní na Českokrumlovsku a Krumlovské či Třeboňské v Římově na Českobudějovicku,“ naznačil Švec.

Podle radního pro dopravu pak peníze od kraje na jihu Čech pomohou dohromady zajistit výměnu oken ve více než 40 ulicích obcí a měst a kolem necelé desítky náměstí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…