Jihočeský kraj zmodernizuje páteřní komunikaci II. třídy z Českých Budějovic do Plzeňského kraje

24.06.2017 22:40 | Zprávy

Modernizaci páteřní komunikace II. třídy zahájil v těchto dnech Jihočeský kraj.

Jihočeský kraj zmodernizuje páteřní komunikaci II. třídy z Českých Budějovic do Plzeňského kraje
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Za dočasná dopravní omezení ve směru České Budějovice - Plzeňský kraj budou řidiči už příští rok odměněni prakticky novou a kapacitně plně vyhovující silnicí v sedm a půl kilometru dlouhém úseku mezi Češňovicemi a Němčicemi. Obyvatelé Němčic se navíc mohou těšit na nový obchvat, který vyvede dopravu z centra obce.

Obchvat zvýší bezpečnost v Němčicích

„Nový obchvat výrazně uleví obyvatelům Němčic, kteří se zbaví nebezpečné a nepříjemné dopravní zátěže vedené přímo centrem obce," upozornil radní pro dopravu Jiří Švec a pro ilustraci připomněl výsledky celostátního sčítání dopravy v roce 2016, kdy vyšlo najevo, že Němčicemi projede 5 198 vozidel denně, z toho 912 je nákladních.

Kraji získal na rekonstrukci dotaci z Evropské unie

Modernizace silnice i s obchvatem budou stát dohromady téměř 182 milionů korun. „Obchvat Němčic si vyžádá náklady okolo sto milionů korun, modernizace úseku mezi Češňovicemi a Němčicemi pak téměř 82 milionů," upřesnil radní Švec s tím, že plných 85 % uhradí Evropská unie, zbytek peněz jde z krajského rozpočtu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.