Jihomoravský kraj: Do Březiny, Jedovnic a Kobylí míří krajské dotace

24.09.2016 14:35

Březina, Jedovnice a Kobylí – to jsou obce, do kterých míří dotace schválené jihomoravskými zastupiteli na zasedání 22. září 2016.

Jihomoravský kraj: Do Březiny, Jedovnic a Kobylí míří krajské dotace
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„V případě Březiny jde o částku jednoho milionu korun na zatrubnění Ochozského potoka. Městys Jedovnice jsme podpořili třemi miliony korun na opravu opěrné zdi u komunikace č. 379. Jedná se o nutnou opravu havarijního stavu opěrné zdi přímo sousedící s hlavní komunikací, jejíž statika je poškozena povětrnostními vlivy a rovněž nákladní dopravou, která po přilehlé komunikaci projíždí na hlavním tahu mezi Blanskem a Vyškovem. Navržené řešení umožní zbudovat chybějící chodník u této velmi frekventované části komunikace a pomůže zvýšit bezpečnost pohybu chodců v bezprostřední blízkosti opěrné zdi. Do obce Kobylí míří částka 1,5 milionu korun na opravu havarijního stavu opěrné zídky a příjezdové komunikace v obci. Jedná se o opravu vážného havarijního stavu opěrné zídky, který nastal v březnu letošního roku, kdy vlivem nestability svahu došlo k částečnému sesuvu do koryta vodního toku a porušení komunikace,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.