Jihomoravský kraj: Hejtman Michal Hašek zamířil na Hodonínsko

17.02.2015 19:15

Jednáním s kyjovským starostou Františkem Luklem zahájil hejtman Michal Hašek v úterý 17. února 2015 další z letošních pracovních návštěv do obcí s rozšířenou působností – tentokrát na Hodonínsku.

Jihomoravský kraj: Hejtman Michal Hašek zamířil na Hodonínsko
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Společně se starostou Kyjova hovořil například o současném fungování krajem zřizované kyjovské nemocnice či o nedávném převodu krajského Domu dětí a mládeže na město. Během úterního dopoledne hejtman Hašek kyjovskou nemocnici v doprovodu starosty Lukla navštívil – zde se setkal s vedením nemocnice v čele s ředitelkou Danuší Křivákovou. Ředitelka hejtmana a starostu informovala například o posledních investicích nemocnice a o pokračujících pracích na projektu magnetické rezonance v Nemocnici Kyjov. Michal Hašek si v nemocnici také prohlédl areál, kde bude magnetická rezonance umístěna. Jak hejtman konstatoval, kyjovská nemocnice si magnetickou rezonanci zaslouží kvůli širokému spektru poskytované péče. Zároveň je její umístění vhodné vzhledem k jediné krajské rezonanci ve Znojmě a rezonancích ve státních nemocnicích v Brně. Do Kyjova budou jezdit pacienti z Hodonínska, Břeclavska, Vyškovska i ze Zlínského kraje. Magnetická rezonance je zobrazovací technika používaná především ve zdravotnictví k zobrazení vnitřních orgánů lidského těla při nulové radiační zátěži pacienta. Vybudování vhodných prostor a pořízení přístroje podle ředitelky nemocnice přijde na 35 milionů korun, přístroj by měl začít fungovat ještě v tomto roce.

Hejtman Michal Hašek v rámci své pracovní cesty zamířil též do Bzence, kde se seznámil s činností Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví a prohlédl si ukázky praktické výuky. Ředitel Libor Marčík hejtmana informoval o záměru školy zateplit budovu a realizovat výměnu oken. V Bzenci se Michal Hašek setkal též se starostou města Pavlem Čejkou.

Následně jihomoravský hejtman jednal s vedením obce v Moravském Písku v čele se starostkou Hanou Habartovou a navštívil dnes také městský úřad v Dubňanech, kde o dění ve městě a regionu hovořil se starostou Františkem Třískou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…