Jihomoravský kraj: Jednání o financování multifunkční haly pokračují

21.03.2019 7:36

Město Brno a Jihomoravský kraj jednají se státem o možnosti spolufinancování multifunkční haly v Brně. O hale se diskutovalo například minulý týden v Praze, a to za účasti vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky. Cílem města i kraje je připravit halu na MS v hokeji v roce 2024.

Jihomoravský kraj: Jednání o financování multifunkční haly pokračují
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Náš kraj a jeho metropole historicky i aktuálně intenzivně žijí hokejem a je vlastně smutné, že už taková hala dávno v Brně není. Je potřeba si uvědomit, že tento projekt bude také centrem pro sport dětí, mládeže a poskytne adekvátní zázemí pro pořádání významných akcí s mezinárodním přesahem. Tento projekt jsme podpořili memorandem již s minulým vedením města a nezávisle na politickém rozložení sil ho vnímáme jako prioritní z pohledu veřejného zájmu našich občanů. V současnosti tedy podnikáme další kroky, vyjednáváme o možnostech financování multifunkční haly a já věřím, že se ji v dohledné době podaří i postavit,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

„Aktivně jednáme o financování stavby multifunkční haly. Z toho důvodu jsme se minulý týden spolu se zástupci kraje sešli s vládním zmocněncem pro sport a bývalým vynikajícím brankářem Milanem Hniličkou. Chceme, aby Brno zažilo Mistrovství světa v hokeji v roce 2024. Ve městě je velká poptávka po hokeji, skvělí brněnští fanoušci si takovou akci zaslouží,“ uvedla primátorka statutárního města Brna Markéta Vaňková. D

alší jednání se konalo tento týden na krajském úřadě. Ze strany státu byla přislíbena podpora financování.

Řídicí výbor pro strategické projekty na konci února schválil umístění multifunkčního sportovního a kulturního centra v lokalitě Západ na brněnském výstavišti. Ta nabízí dostatek prostoru pro parkovací plochy a napojení na městskou hromadnou dopravu. Hala bude sloužit pro sportovní, kulturní i společenské akce.

„Dlouhodobě vnímáme obrovský zájem fanoušků o Kometu. Multifunkční hala na výstavišti posune nejen brněnský hokej, ale i kulturu na novou úroveň. Případná možnost spolupořádání mistrovství světa pak bude pro nejen brněnské, ale i pro všechny české příznivce hokeje pomyslnou třešničkou na dortu,“ uvedl majitel a generální manažer Komety Libor Zábranský.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…