Jihomoravský kraj: Na podporu kulturních akcí míří více než 10 milionů korun

29.01.2016 19:49

Kulturní akce, převážně v městě Brně, doporučila krajská rada podpořit celkovou částkou více než 10 milionů korun. O příspěvcích rozhodne krajské zastupitelstvo příští měsíc.

Jihomoravský kraj: Na podporu kulturních akcí  míří více než 10 milionů korun
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Tak jako v předcházejících letech podporujeme individuálními dotacemi zejména profesionální umělecké aktivity v různých oblastech kulturních žánrů, kulturní akce nadregionálního významu a další projekty, které svým významem přesahují hranice Jihomoravského kraje. Jedná se především o akce pořádané kulturními institucemi v Brně. Jde například o tři projekty Centra experimentálního divadla v celkové výši 200 tisíc korun. Čtyři projekty Filharmonie Brno  podpoří kraj celkem 1,5 milionem korun. Na dvě akce Národního divadla Brno (Divadelní svět Brno 2016 a Off program NdB) směřuje také 1,5 milionu korun. Dva inscenační projekty Národního divadla v Brně (Evangelium o Marii a Prodaný smích) podpoří kraj  stejnou částkou. V uvedených případech se jedná o příspěvkové organizace města Brna. Krajské dotace pomohou také tradičním kulturním akcím, které se každoročně konají v moravské metropoli – ať už jde o festival Ruská kultura v České republice, JazzFestBrno, Čarodějáles či Moravia Music Fest. Formou daru ve výši 800 tisíc korun podpoří Jihomoravský kraj Vojenský umělecký soubor Ondráš, jediné folklorní těleso svého druhu u nás. Tento dar bude využit na nákup hudebních nástrojů, osvětlovací aparatury a krojového materiálu,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…