Jihomoravský kraj: Olympijský festival hostil úspěšné sportovce ze Zimní olympiády dětí a mládeže

18.02.2018 17:59

V rámci Olympijského festivalu, který se konal na brněnském výstavišti, se uskutečnilo oficiální přijetí úspěšných olympioniků Jihomoravského kraje ze Zimní olympiády dětí a mládeže 2018.

Jihomoravský kraj: Olympijský festival hostil úspěšné sportovce ze Zimní olympiády dětí a mládeže
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Spolu s hejtmanem Bohumilem Šimkem se slavnostního setkání s mladými sportovními talenty zúčastnil předseda Poslanecké sněmovny ČR Radek Vondráček, ministr školství v demisi Robert Plaga a nechyběla zde také Eliška Březinová - krasobruslařka a ambasadorka Olympijského festivalu v Brně.

Hejtman Šimek v pavilonu Z poděkoval nejen úspěšným sportovcům, ale také dobrovolníkům, kteří se podílejí na bezchybném provozu sportovišť Olympijského festivalu v Brně. Setkání s mladými olympioniky završilo exhibiční vystoupení Michaely Vrašťákové a Josefa Suchomela, kteří na nedávné dětské olympiádě vybojovali pro Jihomoravský kraj bronzové medaile v krasobruslení.

Zimní Olympiády dětí a mládeže se na přelomu ledna a února v Pardubickém kraji zúčastnilo přes 1 200 mladých sportovců. Z celkového vítězství se radoval Liberecký kraj, Jihomoravský kraj se umístil v celkovém pořadí 14 regionů na sedmém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…