Jihomoravský kraj: Poklepání základního kamene lávky přes řeku Moravu

17.09.2018 20:01

Slavnostní poklepání základního kamene u příležitosti zahájení výstavby lávky přes řeku Moravu v areálu Slovanského hradiště v Mikulčicích se uskuteční v úterý 18. září 2018 v 11:00 za účasti jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka a trnavského župana Jozefa Viskupiče.

Jihomoravský kraj: Poklepání základního kamene lávky přes řeku Moravu
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V rámci projektu dojde k vybudování 143 metrů dlouhé ocelové lávky s dolní ocelobetonovou spřaženou mostovkou. Na lávku budou navazovat zpevněné komunikace – stezky pro pěší a cyklisty. Cílem projektu je propojení lokalit Mikulčice a Kopčany pro cyklisty, pěší návštěvníky i místní obyvatele v rámci unikátní památkové oblasti slovanského hradiště.

Předpokládaný termín fyzického ukončení realizace aktivit projektu je 31. 8. 2019. Celkové výdaje projektu činí 3 796 790,57 EUR.

Projekt je realizován s finančním přispěním Evropské unie a výše dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj bude činit 85 % celkových výdajů projektu (tj. 3 227 271,98 EUR). Zbývající finanční prostředky budou hrazeny ze zdrojů státního rozpočtu České a Slovenské republiky a z vlastních zdrojů Jihomoravského a Trnavského samosprávného kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…