Jihomoravský kraj: Rada schválila počet přijímaných žáků uměleckých škol

03.10.2013 19:00

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 3. října 2013 schválila výkony středních škol, vyšších odborných škol a konzervatoří zřizovaných Jihomoravským krajem v oborech vzdělání skupiny 82 – Umění a užité umění pro školní rok 2014/2015.

Jihomoravský kraj: Rada schválila počet přijímaných žáků uměleckých škol
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

„Součástí přijímacího řízení do těchto oborů vzdělání je talentová zkouška a ředitelé mají podle školského zákona povinnost do 30. října zveřejnit informace o předpokládaném počtu přijímaných uchazečů.  Schválené výkony středních a vyšších odborných škol pro školní rok 2014/15 vycházejí z návrhů ředitelů příslušných škol a oproti současnému stavu došlo k minimálním změnám,“ uvedl radní Jiří Janda.

Na Střední škole umění a designu, stylu a módy a Vyšší odborné škole Brno je o 15 žáků snížen výkon v oboru vzdělání 82-41-M/07 Modelářství a návrhářství oděvů, na druhé straně je o 15 žáků zvýšen výkon 82-41-M/05 Grafický design. Na Střední škole stavebních řemesel Brno-Bosonohy u oboru vzdělání 82-51-M/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva je snížen výkon (tedy nejvyšší povolený počet přijímaných žáků) z 30 na 24, což je optimální počet pro jejich přípravu v teoretickém vyučování a odborné praxi. Obě schvalované změny byly s řediteli dotčených škol projednány a odsouhlaseny.

Výkony v ostatních oborech vzdělání bude Rada Jihomoravského kraje projednávat na přelomu října a listopadu.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…