Jihomoravský kraj: Radní schválili prodej bývalé zdravotnické školy v Dědicích

09.11.2017 17:30

Prodej bývalé zdravotnické školy v Dědicích městu Vyškov na svém zasedání 9. listopadu 2017 schválila Rada Jihomoravského kraje. Vyškov kraji zaplatí za budovu částku 9,46 mil. korun.

Jihomoravský kraj: Radní schválili prodej bývalé zdravotnické školy v Dědicích
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Třípodlažní objekt bývalé internátní zdravotnické školy stojící na náměstí Svobody ve Vyškově (Dědicích) je vyklizený a přibližně dva roky nevyužívaný.

Vedení kraje se shodlo na tom, že budovy ve vlastnictví kraje, které nemají v současnosti žádné využití, budou postupně nabídnuty k prodeji. Odkoupit si je mohou třeba právě obce, pokud mají projekty na jejich další smysluplné užívání.

„Na prodej bývalé zdravotnické školy v Dědicích u Vyškova přišla jen jedna nabídka, a to od města Vyškova ve výši 9,46 milionů korun. Je to další objekt, který se nám podařilo prodat. Kraj tak získá finance na rekonstrukce a opravy našich budov, kde sídlí školy nebo jiná fungující zařízení. Problémový je naopak prodej areálu Chrlice, kde jsme již podruhé neobdrželi žádnou nabídku, která by mohla být akceptována. O tomto areálu jednáme i s městem Brnem a dál se ho budeme snažit prodat,“ řekla náměstkyně Taťána Malá.

Rada neschválila prodej areálu bývalého stavebního odborného učiliště v Brně-Chrlicích kvůli výši nabízené ceny. Areál je tvořen sedmi objekty. Nedošlo k prodeji ani pozemku sloužícímu jako sportoviště a rekreační plocha, který je svěřený Masarykově střední škole Letovice. Nabídky byly radou vyhodnoceny jako neakceptovatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…