Jihomoravský kraj: Stop randálu. V ulici Na Brněnce v Ivančicích natáhnou silničáři nový protihlukový koberec

23.06.2016 10:49

Když pojedou auta po ivančické ulici Na Brněnce, mezi křižovatkami s ulicemi Padochovská a V Uličce, najednou ztichnou.

Jihomoravský kraj: Stop randálu. V ulici Na Brněnce v Ivančicích natáhnou silničáři nový protihlukový koberec
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jihomoravští silničáři 315 metrů dlouhý úsek vozovky opraví a natáhnou nový asfaltový koberec s protihlukovými účinky. Stavební práce začnou letos v srpnu a dokončení předpokládáme v říjnu,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák s tím, že investiční záměr na svém zasedání 22. června schválili krajští radní.

Rekonstrukce silnice si vyžádá komplexní úpravy. „Podle diagnostiky vozovky se musí zvýšit únosnost podloží. Stávající zeminu vymění dělníci za nový materiál. Součástí projektu jsou také chodníky z betonové dlažby a vjezdy nebo podélná odstavná stání ze zámkové betonové dlažby. Tam, kde je to možné, jsou navržena podélná stání pro auta. Po pravé straně směrem na Neslovice vznikne nový dlážděný chodník. Stávající chodník vlevo dělníci opraví, a to včetně vjezdů,“ popsal rekonstrukci Hanák.

Na akci, která vyjde na bezmála 10 milionů korun (bez DPH), spolupracuje Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (SÚS JMK) s městem Ivančice. To zajistilo projektovou dokumentaci i vydání stavebních povolení. Společně budou postupovat i při výběru zhotovitele a Ivančice na stavbu také přispějí částkou přesahující čtyři miliony korun. Z rozpočtu SÚS JMK na ni poputuje 5,75 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…