Jihomoravský kraj: Švindlování bude těžší, policie dostane dva přístroje na kontrolu kamionů

10.07.2017 20:59

Takzvaný tachograf má v náklaďáku nebo kamionu důležitou roli. Pozná, jak dlouho řidič s vozem jede, nebo jestli dodržuje povinné přestávky na odpočinek. Někteří řidiči však používají zařízení, která jim umožní tachograf ošálit a bezpečnostní předpisy obejít. Jihomoravský kraj proto pořídil dva nové kontrolní přístroje, které do budoucna umožní policistům podobné praktiky odhalit. O jejich zapůjčení Policii ČR rozhodli krajští radní na svém posledním zasedání.

Jihomoravský kraj: Švindlování bude těžší, policie dostane dva přístroje na kontrolu kamionů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Oba přístroje i s příslušenstvím pořídil kraj za necelých 55 tisíc korun (bez DPH). Přibrat si je budou moci policisté i do nového speciálního vozidla pro vážení kamionů, které pomohl kraj jihomoravské policii pořídit v loňském roce. Přispěl na ně 5 milionů korun.

„Jakékoliv porušování norem má v případě nákladní dopravy velmi vážné následky. Unavený řidič může způsobit vážnou dopravní nehodu. Průjezd přetíženého kamionu zas poničí silnici asi jako 16 tisíc osobních aut. Nepoctivým firmám a řidičům chce proto kraj podobné chování co nejvíce zkomplikovat,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…