Jihomoravský kraj: Z rozpočtu míří přes padesát milionů do sportu

28.04.2017 14:05

Masivní podporu do oblasti sportu v celkové výši 54 milionů korun schválilo 27. dubna jihomoravské krajské zastupitelstvo. Největší podíl této částky bude vyčleněno z dotačního titulu, další část poputuje na podporu prestižních sportovních soutěží a dotace na základě uzavřených memorand.

Jihomoravský kraj: Z rozpočtu míří přes padesát milionů do sportu
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Celkem 242 subjektům působícím v oblasti tělovýchovy a sportu přispěje letos krajská samospráva celkovou částkou 35 milionů korun v rámci dotačního programu Podpora sportu v Jihomoravském kraji 2017.  Mezi podpořené projekty patří například opravy fotbalových kabin, opravy a rekonstrukce tělocvičen a hřišť, nákup sportovního náčiní či podpora sportovní činnosti zejména mládežnických oddílů.

„Jsem rád, že zastupitelstvo schválilo návrh rady na dotaci 1,5 milionu korun spolku Kometa Group na podporu sportovní činnosti mládeže do 15 let věku. Myslím si, že jakýkoliv vklad do podpory mládežnických sportů je dobrou investicí do budoucna. Jedině tak se můžeme konkrétně v hokeji těšit na nové nástupce Fardů, Machačů, Nadrchalů nebo Čiliaků a Čermáků,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Dalších 9,4 milionu korun směřuje na podporu při pořádání sportovních soutěží konaných na jižní Moravě (například Hokejový turnaj pěti zemí v kategorii do 17 let, Evropské hry mládeže se zdravotním postižením nebo Mistrovství Evropy v malém fotbale mužů).

„Zastupitelstvo rovněž schválilo dotace na základě uzavřených memorand v oblasti sportu – na podporu činnosti a vzájemné spolupráce sokolských žup v Jihomoravském kraji směřuje částka 1,5 milionu korun, které obdrží Sokolská župa Jana Máchala, Brno.  Orli Znojmo dostanou na zajištění provozu a zabezpečení hokejových utkání 1 milion korun a spolku Orel byla schválena dotace na podporu dětí a mládeže ve výši 500 tisíc korun,“dodala radní pro školství a sport Jana Pejchalová. Kraj také podpořil obnovu vstupní dvorany Stadionu Sokola Brno I částkou 5 milionů korun. Jedná se o rehabilitaci vstupního prostoru, prostoru Pamětní síně, dále bude doplněn návštěvnický servis, informační systém, recepce a další služby včetně bezbariérového přístupu do sportovní části sokolské budovy v Brně na Kounicově ulici.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…