Jihomoravský kraj ještě více podpoří sportování dětí a mládeže

06.09.2016 8:34

Radní Jihomoravského kraje doporučili zastupitelstvu rozdělení přes 11,4 milionu korun na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže. A to také díky daru od Českého olympijského výboru ve výši více než 6 milionů korun. Dotace má obdržet 88 subjektů.

Jihomoravský kraj ještě více podpoří sportování dětí a mládeže
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Věřím, že i díky posledním úspěchům našich sportovců například na nedávné olympiádě v Riu se bude stále více mládeže upínat ke sportu. Musíme podpořit tento zdravý zájem, jde o to, aby se z našich dětí nestali lidé, kteří na svět nahlížejí jen přes obrazovku počítače či displej mobilu, a přitom nedokážou udělat obyčejný kotoul. To jsou momenty, které nás vedou k podpoře a vedení dětí ke zdravému životnímu stylu. K tomu je ale potřeba, aby zde byla kvalitní nabídka sportovních možností,“ uvedl k rozdělení dalších milionů pro podporu sportu dětí a mládeže hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Na dotační program byly vyčleněny finanční prostředky v rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2016 ve výši 11,1 milionu korun, Jihomoravský kraj obdržel finanční dar ve výši 6 095 273 Kč od Českého olympijského výboru. Navíc radní ve čtvrtek doporučili navýšení podpory ještě o nevyčerpanou částku přes 333 tisíc korun původně určenou na podporu olympioniků v Riu.

Do dotačního programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže v Jihomoravském kraji v roce 2016 bylo přijato a evidováno celkem 259 žádostí o veřejnou finanční podporu z rozpočtu Jihomoravského kraje. Celková požadovaná částka na podporu projektů dosáhla výše 32 725 145 Kč.

Počet přijatých žádostí celkem, rozdělení dle okresů:

okres Blansko 22 žádostí
okres Brno-město 97 žádostí
okres Brno-venkov 51 žádostí
okres Břeclav 16 žádostí
okres Hodonín 39 žádostí
okres Vyškov 13 žádostí
okres Znojmo 21 žádostí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…