Jihomoravský kraj naváže spolupráci s Oděskou oblastí

29.08.2015 18:07

Rada Jihomoravského kraje 27. srpna doporučila krajskému zastupitelstvu schválit uzavření Memoranda o spolupráci mezi Oděskou oblastní radou (Ukrajina) a Jihomoravským krajem, a to na základě žádosti Oděské oblastní rady.

Jihomoravský kraj naváže spolupráci s Oděskou oblastí
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

"Memorandum podepisujeme, aby se na něj mohly odkázat naše podnikatelské subjekty v případě jejich zájmu o toto přímořské teritorium. Jde vlastně o podpůrný nástroj, který na Východě patří k obvyklému rituálu," dodal Roman Celý, náměstek hejtmana. Oděská oblast je největší z 24 samosprávných oblastí Ukrajiny. Rozkládá se v jihozápadní části země mezi Moldavskem, Černým mořem a Mykolajivskou oblastí. Na severu dále sousedí s Vinnyckou a Kirovohradskou oblastí. V současné době zde žije zhruba 2,4 milionu obyvatel mnoha národností. Sídlem je přístavní město Oděsa.

Rozvinutý je zde zejména průmysl elektrotechnický, chemický či potravinářský. V oblasti se nachází jaderná elektrárna. Pěstuje se tu hlavně pšenice, kukuřice a vinná réva.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…