Jihomoravský kraj navštíví prezident republiky

27.05.2017 20:30

Tři dny stráví prezident České republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou v Jihomoravském kraji. Od pondělí 29. května do středy 31. května 2017 se setká s hejtmanem a dalšími představiteli kraje, navštíví některá města, obce a významné jihomoravské společnosti.

Jihomoravský kraj navštíví prezident republiky
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Cestu po Jihomoravském kraji zahájí prezident republiky v Brně, kde se setká na Krajském úřadě Jihomoravského kraje s hejtmanem, zastupiteli i starosty obcí s rozšířenou působností. Na programu je také jednání se zástupci policie a hasičů JMK a setkání s poslanci, senátory a poslanci Evropského parlamentu zvolenými za Jihomoravský kraj. Následovat bude cesta do Ivančic, kde prezident zavítá do Nemocnice Ivančice, poté bude následovat diskuze s představiteli města a i s jeho občany.

Druhý den návštěvy zavítá hlava státu do společnosti Jihomoravská armaturka v Hodoníně, kde se setká s vedením i zaměstnanci. Další zastávkou jeho cesty budou Kozojídky, vítěz krajského kola soutěže Vesnice roku 2016, kde bude také debatovat s občany. Následně Miloš Zeman navštíví město Veselí nad Moravou, kde je v odpoledních hodinách po přijetí na radnici také naplánováno setkání s občany.

Středeční program odstartuje prezident Zeman zahájením veletrhu IDET na brněnském výstavišti a následovat bude zastávka ve městě Kuřim. Třídenní návštěva na jižní Moravě bude zakončena závěrečnou společnou tiskovou konferencí prezidenta republiky a hejtmana Jihomoravského kraje se začátkem v 15:30 v Golf Resortu Kaskáda.

Podrobný program návštěvy zde ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …