Jihomoravský kraj navštíví prezident republiky. Sejde se s občany a starosty, zavítá do firem

20.01.2016 18:31

Tři dny stráví prezident České republiky Miloš Zeman se svojí ženou Ivanou v Jihomoravském kraji. Od pondělí 25. ledna do středy 27. ledna 2016 se setká s občany, navštíví řadu podniků a radnic.

Jihomoravský kraj navštíví prezident republiky. Sejde se s občany a starosty, zavítá do firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Za sebe chci vysoce uvítat, že prezident republiky potřetí v době svého prezidentského mandátu navštíví Jihomoravský kraj. Jsem velmi rád, že to nejsou žádná salonní jednání za zavřenými dveřmi, ale že pan prezident má zájem o maximální kontakt jak s občany, tak se zástupci neziskového sektoru či podnikatelské veřejnosti. Věřím, že návštěva Jihomoravského kraje bude zajímavá jak pro prezidenta republiky, tak pro Jihomoravský kraj,“ řekl hejtman Hašek.

Cestu po Jihomoravském kraji zahájí prezident republiky v Brně, kde se setká na Krajském úřadě Jihomoravského kraje s hejtmanem, zastupiteli i starosty obcí s rozšířenou působností a primátorem města Brna. V programu se nezapomíná ani na setkání s významnými osobnostmi Jihomoravského kraje - olympioniky, zástupci dobrovolných složek IZS a válečné veterány.

Následovat bude cesta do Blanska do firmy ČKD Blansko Engineering a dále do Adamova do firmy Adast Systems. Následně zavítá Miloš Zeman do Tišnova, kde se od 17:30 setká s občany města a blízkého okolí v kině Svratka.

Druhý den návštěvy hlava státu navštíví firmy Zetor Tractors a Liko-S. V 15 hodin je pak připraveno další setkání s občany, tentokrát ve Společenském centru Bonaparte ve Slavkově u Brna a následně od 16:45 v Restauraci na Rychtě v Újezdu u Brna.

Třetí den své návštěvy věnuje prezident Miloš Zeman Břeclavsku. Nejdříve zavítá do Střední vinařské školy ve Valticích, následně na státní hranice do Mikulova a svoji cestu zakončí v Mikulově, kde se ve 13:45 sejde s občany v Zámeckém sále Mikulov. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…