Jihomoravský kraj podpořil odborné vzdělávání téměř půl tisíce pracovníků sociálních služeb

08.07.2015 18:16

Odborné vzdělávání téměř půl tisícovky pracovníků sociálních služeb podpořil Jihomoravský kraj v rámci projektu „Zvyšování kvality sociálních služeb v Jihomoravském kraji prostřednictvím vzdělávání“.

Jihomoravský kraj podpořil odborné vzdělávání téměř půl tisíce pracovníků sociálních služeb
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj využívá finanční prostředky získané z Evropských fondů také na vzdělávání pracovníků v sociálních službách. Téměř čtyři miliony korun činí rozpočet projektu „Zvyšování kvality sociálních služeb v Jihomoravském kraji prostřednictvím vzdělávání“, spolufinancovaný z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Cílem projektu je aktivně podporovat proces celoživotního učení prostřednictvím realizace tematicky zaměřených akreditovaných kurzů.  „Zaměstnavatel je povinen zabezpečit sociálnímu pracovníku další vzdělávání v rozsahu nejméně 24 hodin za kalendářní rok, kterým si obnovuje, upevňuje a doplňuje kvalifikaci. Tím, že kraj nabízí bezplatné, kvalitní a akreditované vzdělávání, pomáhá organizacím působícím v oblasti sociálních služeb a sociální péče naplňovat tuto zákonnou povinnost. Vzhledem k tomu, že témata vzdělávacích kurzů byla zařazena do jednotlivých klíčových aktivit projektu na základě analýzy vzdělávacích potřeb cílové skupiny, odpovídáme tak tímto vzděláváním i na aktuální výzvy a trendy, které vstupují do oblasti sociální práce,“ říká náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Marek Šlapal.

Obsah vzdělávacích kurzů je orientován na specifická a odborná témata z oblastí sociální práce se seniory, handicapovanými, standardy kvality sociálních služeb, ale také na manažerské dovednosti vedoucích pracovníků. V současné chvíli je projekt v posledních fázích realizace, kdy probíhá profesní vzdělávání zaměřené především na interpersonální dovednosti, které jsou také důležitou součástí odborné způsobilosti. Vzdělávací aktivity jsou průběžně vyhodnocovány, každý účastník tak dává zpětnou vazbu nejen lektorovi, ale hodnotí i další kritéria, například vazbu vzdělávání na praxi. Náměstek hejtmana Mgr. Šlapal uvedl, že v rámci projektu bylo již podpořeno téměř 500 pracovníků sociálních služeb.  Jihomoravský kraj tak projektem přispívá nejen ke zvyšování profesionality a kvality sociálních služeb, ale také ulehčuje organizacím, které tyto služby poskytují.

Více informací o projektu lze nalézt na http://www.socialnisluzby-jmk.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…