Jihomoravský kraj pomůže zemětřesením zasažené Itálii

23.09.2016 18:53

Jihomoravští zastupitelé na svém jednání 22. září 2016 odsouhlasili finanční pomoc v celkové výši půl milionu korun srpnovým zemětřesením zasažené střední Itálii.

Jihomoravský kraj pomůže zemětřesením zasažené Itálii
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Finanční dar ve výši 7400 eur obdrží na pomoc při odstraňování následků ničivého zemětřesení Italský červený kříž a 11 100 eur poputuje do jednoho z postižených regionů Marche na obnovu zničené infrastruktury.

„Jihomoravský kraj hodlá tímto způsobem přispět k ochraně zdraví osob před následky této mimořádné události a být nápomocen při obnově základních podmínek života, hygieny, bydlení, poskytování stravy a podobně v postižené oblasti. Deklarovali jsme svoji připravenost poskytnout postiženým italským regionům na jejich výzvu okamžitou pomoc ve formě vyslání záchranné jednotky, specialistů a odborníků do postižené oblasti, aby přispěla k zamezení ztrát na lidských životech nebo k omezení materiálních škod. Tento druh pomoci nakonec nebyla italská strana nucena vyžádat,“ konstatoval hejtman Michal Hašek.

Oblast tří italských regionů – Umbrii, Lazio a Marche – silné zemětřesení o síle 6,2 stupňů Richterovy stupnice zasáhlo 24. srpna 2016. Poničena zde byla řada měst a vesnic. Po ničivém nočním zemětřesení zasáhly střední Itálii také další následné otřesy, které měly sílu 4,9 stupně a opětovně tentýž den odpoledne o síle 5,4 stupně. Pod troskami budov v několika městech zůstala řada lidí. Místní úřady potvrdily, že v důsledku zemětřesení zahynulo nejméně 250 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…