Jihomoravský kraj pracuje na zlepšování investičního a podnikatelského prostředí jednotněji

13.12.2015 16:24

Užší spolupráci krajských institucí iniciovala zdejší pobočka CzechInvestu.

Jihomoravský kraj pracuje na zlepšování investičního a podnikatelského prostředí jednotněji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Hospodářský rozvoj regionu je jejich společným cílem. Proto se zástupci Jihomoravského kraje, Magistrátu města Brna, Regionální hospodářské komory Brno, Regionální rozvojové agentury Jižní Moravy a agentury CzechInvest chtějí do budoucna pravidelně setkávat a diskutovat, jak kraj ještě více zatraktivnit pro podnikatele a investory. Vznik skupiny iniciovala jihomoravská kancelář agentury CzechInvest. Poprvé se partneři setkali začátkem prosince.

Setkávání by měla vést ke sdílení informací o dění v kraji, které zasahuje do zdejšího podnikatelského a investičního prostředí, ke společnému plánování a realizování akcí na jejich podporu, k efektivnějšímu řešení problémů, které brání hospodářskému rozvoji regionu, a k jednotě zainteresovaných institucí při prosazování společných zájmů vůči centrálním orgánům.

„Všichni máme společný cíl, kterým je hospodářský rozvoj v regionu. Chceme, aby se zde podnikatelům dařilo, aby zde vznikaly nové pracovní příležitosti, aby byl kraj atraktivní pro nové investory, a to tak, aby to bylo prospěšné pro všechny, i s ohledem na sociální a environmentální oblast,“ vysvětluje motivy vzniku iniciativy ředitel jihomoravské kanceláře agentury CzechInvest Patrik Reichl.

Prosincové setkání se točilo zejména kolem témat další podpory aktivit malých a středních podniků z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost či řešení nedostatku kvalifikované pracovní síly. Zúčastnění domlouvali obrysy společného postupu při poskytování služeb tzv. následné péče investorům, kteří už v kraji působí, a dostalo se i na otázku vyhledávání nových potenciálních lokalit pro podnikání, včetně regenerace území již dříve využívaných.

Nad těmito i dalšími tématy se tzv. Jihomoravská E5 plánuje znovu sejít v únoru příštího roku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…