Jihomoravský kraj rozdělí čtyři miliony na záchranu drobných prodejen

22.07.2022 15:59 | Tisková zpráva

Celkem čtyři miliony korun se chystá kraj rozdělit v rámci podpory zachování drobných prodejen v obcích, kde jim hrozí zánik. Vyhlášení druhé výzvy dotačního programu Obchůdek 2021+ schválili krajští radní.

Jihomoravský kraj rozdělí čtyři miliony na záchranu drobných prodejen
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Jde nám o rozvoj venkova a zachování kvalitního života na jihomoravské vesnici. Chceme udržet venkovské prodejny potravin v místech, kde je jediný obchod se sortimentem potravin a sám není schopen bez podpory pokračovat v provozu. Na jihu Moravy mohou žadatelé takto získat až 100 tisíc korun,“* říká náměstek *hejtmana Jan Zámečník*. Jak dodává, cílovou skupinou jsou provozovatelé prodejen v obcích do 1000 obyvatel nebo v obci do 3000 obyvatel, jejichž místní části mají do 1000 obyvatel, kde takovým prodejnám hrozí zánik.

Dotační program Obchůdek 2021+ od minulého roku vyhlašuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Jihomoravský kraj konečným příjemcům dotaci předfinancuje a následně ve stanoveném termínu kraj podá žádost o proplacení ex post na ministerstvu. V loňském roce tak byly v rámci tohoto dotačního programu mezi 32 žadatelů rozděleny téměř 3 miliony korun.

Udržet kvalitu života na jihomoravském venkově se kraj snaží také svým dotačním programem. Jen v minulém roce takto na záchranu venkovských prodejen v obcích do 750 obyvatel vyčlenil 4 miliony korun. Na krajskou dotaci loni dosáhlo 95 žadatelů. V letošním – již pátém – ročníku kraj rozdělí 3,7 milionu mezi 81 žadatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

19:20 Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká…