Jihomoravský kraj se bude starat o údržbu silnic I. třídy na území Brna

12.11.2014 17:57

Jak zaznělo tiskové konferenci po úterním (11. listopadu 2014) jednání krajské rady, Jihomoravský kraj přebírá od státu (tedy od Ředitelství silnic a dálnic ČR) odpovědnost za zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na území Statutárního města Brna. Krajští radní též schválili vyhlášení veřejné zakázky na letní a zimní údržbu silnic I. třídy na území Brna, a to od příštího roku až do roku 2017.

Jihomoravský kraj se bude starat o údržbu silnic I. třídy na území Brna
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Dáváme tímto do souladu stav v jiných částech kraje, kde se o tuto údržbu stará Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Rada dnes v této souvislosti schválila vyhlášení veřejné zakázky na letní a zimní údržbu silnic I. třídy na území Statutárního města Brna, a to až do roku 2017. Těchto silnic je v Brně asi 40 kilometrů, ale jedná se o víceproudové komunikace, takže jejich údržba je náročná. Jsme připraveni, abychom splnili své povinnosti smluvního partnera státu. Nejen jižní Morava, ale i ostatní kraje usilují o to, aby se o letní a zimní údržbu na státních komunikacích staraly především krajské správy a údržby silnic a jejich smluvní partneři,“ konstatoval hejtman Michal Hašek.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…