Jihomoravský kraj se připojil k festivalu filmových dokumentů Jeden svět

29.03.2017 7:32

Ve foyer Krajského úřadu Jihomoravského kraje v Brně je až do 3. dubna k vidění výstava Sliby versus realita. Jihomoravský kraj se tak letos připojil k Mezinárodnímu festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět.

Jihomoravský kraj se připojil k festivalu filmových dokumentů Jeden svět
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Přehlídka filmů je rozšířena o řadu doprovodných programů. A jedním z nich je právě výstava Sliby versus realita, která je k vidění v prostorách Krajského úřadu Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí 3. Skládá se z desítky propagandistických socialistických plakátů slibujících lepší budoucnost, v kontrastu s realitou zachycenou na černobílých fotografiích.

Plakáty jsou pro veřejnost vystaveny do 3. dubna v prostorách hlavního foyer budovy úřadu a v přilehlých prostorách. Fotografie pochází od významných českých fotografů (např. Karla Cudlína, Lubomíra Kotka, Dany Kyndrové, Jana Šibíka nebo Jindřicha Štreita).

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v brněnských kinech probíhá ve dnech 27. března až 4. dubna 2017.Akce, kterou pořádá společnost Člověk v tísni, přináší téměř padesát dokumentů od domácích a zahraničních tvůrců.  Letošní téma festivalu Umění spolupráce připomíná  hodnotu společného úsilí a sdílení. Diváci se mohou těšit na debaty po filmech s tvůrci a odborníky. Na žáky a studenty čeká pod záštitou SVČ Lužánky speciálně vybraná nabídka pro  školy.

Více na www.jedensvet.cz/brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…