Jihomoravský kraj si připomene Den národnostních menšin

20.05.2017 13:12

Moravští Chorvaté, jižní Slované, Poláci, Rusové, Řekové, Vietnamci, Němci či Bulhaři – to je jen zlomek národností žijících na jižní Moravě. Již po patnácté se v neděli 21. května 2017 sejdou, aby společně oslavily Den národnostních menšin konající se pod záštitou Bohumila Šimka, hejtmana Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj si připomene Den národnostních menšin
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Celá akce se uskuteční v lužáneckém parku v Brně od 11 do 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na 20 spolků, které představí svou kulturu prostřednictvím tanečních a hudebních vystoupení, publikační, dokumentační a sběratelské činnosti. Ti, kdo budou chtít ochutnat něco málo z tradiční národnostní kuchyně od pirožků přes tzatziki až po čabajky a mnoho dalšího, zde jistě potěší své chuťové buňky.

Cílem tohoto tradičního setkávání, které se poprvé konalo v roce 2003, je představit kultury národností žijících na území kraje (národnost bulharskou, moravských Chorvatů, jižních Slovanů, maďarskou, německou, polskou, romskou, ruskou, ukrajinskou, rusínskou, řeckou, slovenskou a novodobou vietnamskou).

Akci pořádá Jihomoravský kraj a Výbor pro národnostní menšiny Jihomoravského kraje.

Další informace naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…