Jihomoravský kraj udělil další tři tituly Mistra tradiční rukodělné výroby

22.04.2019 9:52

Titul Mistra tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje v roce 2019 udělila Rada Jihomoravského kraje 18. dubna 2019 paní Marcele Hrabovské z Želešic za kraslice zdobené slaměnou intarzií, panu Romanu Slanému z Řícmanic za výrobu včelích klátů a panu Pavlu Petrželovi z Vracova za výrobu malých cimbálů.

Jihomoravský kraj udělil další tři tituly Mistra tradiční rukodělné výroby
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Ocenění jim slavnostně předá hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek v rámci festivalu Slovácký rok v Kyjově v polovině srpna 2019.

V letošním roce byly již poosmé podány nominace na udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje. Regionální pracoviště pro lidovou kulturu Jihomoravského kraje při Masarykově muzeu v Hodoníně přijalo tři nominační návrhy. Všichni nominovaní splnili požadavky dané pravidly pro udělování titulu. Titul je spojen s finančním darem Jihomoravského kraje, který v letošním roce činí 20 000 korun, a s pamětní plaketou.

„Tento titul je vyjádřením veřejného uznání a podpory lidem, kteří dokonale ovládají znalosti a dovednosti tradiční rukodělné výroby a kvalifikovaně je prezentují. Uděluje se pouze v těch oborech výroby, které jsou zásadním způsobem ohroženy nebo jim hrozí zánik. Věřím, že nejen titul, ale především jeho držitelé budou inspirací pro mladou generaci, aby se dále snažila tato dnes již tak vzácná řemesla a dovednosti udržovat,“ řekl radní JMK Tomáš Soukal. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…