Jihomoravští zastupitelé na svém mimořádném jednání rozdělili prostředky pro poskytovatele sociálních služeb

28.01.2017 7:34

Díky svolání mimořádného zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje v pátek 27. ledna 2017 bude možné letos dříve rozdělit prostředky pro poskytovatele sociálních služeb.

Jihomoravští zastupitelé na svém mimořádném jednání rozdělili prostředky pro poskytovatele sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Všem zúčastněným zastupitelům za to při jednání poděkoval hejtman Bohumil Šimek i náměstek hejtmana Marek Šlapal. Ten zdůraznil, že  bylo schváleno rozdělení téměř jedné miliardy korun pro poskytovatele sociálních služeb. „Celkem jsme podpořili 424 sociálních služeb. Výhodou dnešního schválení je skutečnost, že poskytovatelé sociálních služeb dostanou prostředky zhruba o dva měsíce dříve než v minulosti. Navíc veškeré peníze, které loni přišly ve třech kolech financování, jsme letos dostali z ministerstva najednou a my mohli rozhodnout už nyní. Poskytovatelé tak mají jistotu, kolik dostanou letos peněz a podle toho mohou své služby plánovat. Po započtení financí z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů bude letos na jižní Moravě vyplaceno pro sociální služby přibližně 1,1 miliardy korun, což je o sto milionů korun více než v loňském roce,“ řekl náměstek hejtmana Marek Šlapal. „Co se týká financí z Jihomoravského kraje, zde jsme rozdělení schválili již v prosinci, takže smlouvy už jsou podepsány. Po nezbytné administrativní kontrole v příštím týdnu předpokládám, že do poloviny února budou dnes schválené smlouvy podepsány ze strany kraje. Po následném podpisu ze strany poskytovatelů budou finance bez zbytečného prodlení vypláceny. Věřím, že do konce února budou mít poskytovatelé peníze na účtu,“ dodal náměstek Šlapal.

 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…