Již dvacáté kolokvium českých, moravských a slovenských bibliografů proběhlo v Moravské zemské knihovně

15.10.2017 14:33

Při jeho slavnostním zahájení předala JUDr. Kateřina Kalistová, náměstkyně pro řízení sekce živého umění, ocenění za celoživotní přínos a práci v oblasti česko-slovenské spolupráce na poli knihovnictví a bibliografie doc. Jaromíru Kubíčkovi a doc. Miloši Kovačkovi.

Již dvacáté kolokvium českých, moravských a slovenských bibliografů proběhlo v Moravské zemské knihovně
Foto: mzk.cz
Popisek: Moravská zemská knihovna - logo

První setkání se uskutečnilo ve dnech 9.–10. září 1997 v Diviakoch u Turčianských Teplic a od té doby se bibliografové scházejí každoročně, při pořádání se pravidelně střídají paměťové instituce z Čech, Moravy a Slovenska.

Každý ročník kolokvia je nějak tematicky zaměřen a slouží jako informační platforma pro dění v oboru. Letošních dvacet příspěvků je tematicky věnováno srpnu 1968, hříšným lidem měst českých, moravských a slovenských, historii a vlastivědě Moravy, heraldice, vexilologii a bibliografii a bibliografii české/slovenské literatury a exilové literatuře.

První a dopoledne druhého dne setkání byly věnovány poznávání významných památek Brna a okolí, účastníci konference měli možnost navštívit Památník Mohyla míru, Památník písemnictví na Moravě v Rajhradě a vilu Tugendhat. Pondělní večer zpestřil program koncert z díla Otto Zweiga a Gustava Mahlera v podání Kateřiny Alexandry Šťastné (klavír) a Eleny Knápkové (zpěv). Kolokvium se konalo pod záštitou ministra kultury ČR. 

Kdy: 8. října – 10. října 2017
Kde: Moravská zemská knihovna v Brně, Kounicova 65a
Co: Kolokvium českých, moravských a slovenských bibliografů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…