Jízdní kola a další věci budou sloužit dětem z Dětského domova v Kostomlatech pod Milešovkou

06.06.2017 14:40

Prostějovské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) převzalo od Policie ČR, Oddělení obecné kriminality SKPV Prostějov, jízdní kola pocházející z trestné činnosti.

Jízdní kola a další věci budou sloužit dětem z Dětského domova v Kostomlatech pod Milešovkou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Jízdní kola byla vydána majitelem pronajaté garáže v Prostějově Policii ČR, která se snažila zjistit vlastníka uvedených jízdních kol. Nárok na věci do šesti měsíců nikdo neuplatnil a dle zákona propadla státu.
 
Jedná se o jízdní kola SUPERIOR zelenomodré barvy, LEADER FOX černočervené barvy a LEADER FOX červené barvy s černými pruhy.
 
V rámci nabídky nepotřebného majetku učiněného organizačním složkám státu a státním organizacím, se o nabízený majetek přihlásila státní příspěvková organizace Výchovný ústav, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ, Kostomlaty pod Milešovkou. Jízdní kola budou bezúplatně převedena této příspěvkové organizaci a budou sloužit dětem ke sportovní činnosti.
 
Dětem v Kostomlatech pod Milešovkou budou sloužit i další věci, které získají tentokrát od pracoviště ÚZSVM v Havlíčkově Brodě. Jedná se konkrétně o rádio Sencor, buben Djembe, poličku KPO 8/7 a lampičku Kentax. Tyto věci připadly státu na základě rozsudku soudu z odúmrti.
 
Odúmrť
Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…