Jízdu legendární soupravou pražského metra mohou zájemci prostřednictvím Zážitkové turistiky prožít ještě jednou

28.06.2017 19:15

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil u příležitosti 20. výročí od poslední jízdy soupravou metra Ečs na trase C vzpomínkovou jízdu touto soupravou. Vzpomínková jízda metrem Ečs se uskuteční ve čtvrtek 29. června 2017 v čase 21.34 hodin ze stanice metra Kačerov.

Jízdu legendární soupravou pražského metra mohou zájemci prostřednictvím Zážitkové turistiky prožít ještě jednou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

V letech 1974 – 1997 DPP provozoval na lince metra C 85 ks těchto souprav vyrobených v Mytiščinském strojírenském závodě. Provoz těchto vozidel byl ukončen na trati C k 30. 6. 1997.

Poslední souprava, složená z vozů typu Ečs (1076-1027-1054-1067-1083), byla z domovského depa Kačerov vypravena do pravidelného provozu 29. 6. 1997 v 12.24 hodin. Jízda probíhala v relaci Depo Kačerov – Kačerov – Háje – Nádraží Holešovice, odkud se souprava do Kačerova vrátila manipulačně (bez cestujících) kvůli závadě dveří vozu 1054. Po opravě měla být ještě souprava nasazena do provozu v 17.30 hodin. Kvůli závadě radiostanice VKV se ale její vypravení nedařilo.

Ani dvě závady nezabránily návratu do tunelu a souprava vyjela na symbolickou poslední jízdu ve 21.48 hodin ze stanice Háje. Po obratu ve stanici Nádraží Holešovice souprava ukončila svou službu ve stanici Háje ve 22.46, kdy ji opustili poslední cestující. Zpět do Depa Kačerov jela již jen manipulačně. I přesto, že poslední jízdu soupravy Ečs v roce 1997 provázely těžkosti, bylo rozloučení s tímto typem vozů, důstojné.

Jízdu legendární soupravou pražského metra Ečs mohou zájemci prostřednictvím Zážitkové turistiky prožít ještě jednou. „Na koleje linky C se v den výročí vrátí nejen staré vozy Ečs, atmosféru dotvoří také původní hlášení ve vozech a strojvedoucí v dobových uniformách. Soupravu bude dokonce řídit strojvedoucí, který s ní před 20 lety poslední jízdu absolvoval a stále má platné oprávnění tento typ vozů řídit,“ uvedl Josef Němeček, vedoucí jednotky Správa vozidel Metro.

Kromě možnosti svézt se ve 21.34 hodin z Kačerova, připravil DPP také speciální noční jízdu v rámci Zážitkové turistiky s odjezdem ve 22.46 hodin ze stanice Háje. Vstupenky je možné zakoupit na webu www.prahatechnicka.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.