Jizerskou 50 letos doprovázely rozmary počasí

11.01.2016 8:30

Letošní 49. ročník ČEZ Jizerské 50 je zdárně u konce. Diváci i závodníci si díky počasí užili jeho netradiční průběh, kdy hlavní závod startoval v několika vlnách i dnech. Kořením klání byli i dílčí závody, kdy na trať desetikilometrového závodu vyrazil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Jizerskou 50 letos doprovázely rozmary počasí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněhová pokrývka, ilustrační foto

„Jsem rád, že je Liberecký kraj hrdým partnerem Jizerské padesátky. Tento závod je nejlepší propagací Jizerských hor, jaká může být,“ řekl Martin Půta.

Nejúspěšnější Češkou byla při Jizerské 50 Kateřina Smutná (vlevo).

První závody odstartovaly už v pátek 8. ledna, kdy se na trasu Mini Jizerské Pojišťovny VZP vypravili nejmenší závodníci, odpoledne se odehrál Nyč sport sprint a večer ovládli Bedřichov historičtí lyžníci. Hlavním kláním dne byla Volkswagen Jizerská 30, která se oproti jiným ročníkům jela kvůli nedostatku sněhu klasickou technikou. Třicítku ovládl Aleš Razým.

Jizerskou 10 absolvoval i hejtman Martin Půta.

Sobotní program patřil rovněž několika závodům. Hervis Jizerská 25 patřila lyžaři Jiřímu Ročárkovi, který vrátil páteční porážku právě Razýmovi. ČT Jizerská 10 přivítala na trati závodníky všech věkových kategorií, mezi nimiž vyrazil do stopy i hejtman Martin Půta. „Na běžkách jsem stál po třech letech.  Čas v cíli není podstatný, dal jsem si za cíl dojet a užít si to. Byl to skvělý zážitek,“ okomentoval hejtman závod. Do finiše nakonec dorazil za méně než jednu hodinu. Oblíbený je také sobotní štafetový závod Jizerská firemní RAUL, kde se na start letos postavilo 59 týmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…