Jižní Čechy mají díky Polné už 624 obcí. Jihočeský kraj je připraven nejmladšímu členu rodiny pomoci

10.02.2016 19:17

Jihočeský kraj je připraven nově vzniklé obci Polná na Šumavě pomoci při řešení počátečních problémů, na které může místní samospráva narazit. Hejtman Jiří Zimola to řekl během ustavujícího zastupitelstva obce na Českokrumlovsku, které se konalo v úterý 9. února. Do svého čela si tu sedmičlenné zastupitelstvo zvolilo za starostu Jaroslava Pavlíčka (Sdružení nezávislých kandidátů).

Jižní Čechy mají díky Polné už 624 obcí. Jihočeský kraj je připraven nejmladšímu členu rodiny pomoci
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

I s přilehlým Květušínem mají 190 obyvatel

Polná se stala novou obcí 1. ledna 2016 po vyčlenění území z vojenského prostoru Boletice. Premiérové volby zde vyhrálo Sdružení nezávislých kandidátů a v zastupitelstvu obsadilo šest křesel. Zbylý mandát připadl sdružení Přípravný výbor obce Polná. I s přilehlou osadou Květušín má obec zhruba 190 obyvatel.

Jihočeský kraj se díky tomu rozrostl o tři tisíce hektarů

„V podobě Polné vítáme do rodiny jihočeských obcí toho nejmladšího bratříčka. Díky ní se rozrostla z 623 na 624 členů,“ uvedl Zimola s tím, že vyčleněním pozemků, které k Polné patří, z Boletic, se zvětšila rozloha kraje o téměř tři tisíce hektarů.

Hejtman zároveň starostovi i zastupitelům slíbil pomoc s počátečními problémy. „Pokud si nebudou vědět s něčím rady, mohou se bez váhání na kraj obrátit. A my jim rádi pomůžeme. Pan ředitel krajského úřadu, naši právníci i vedoucí odborů jsou jim k dispozici,“ zdůraznil.

Zimola rovněž podotkl, že práce starosty či zastupitele se může zdát leckomu velmi lákavá, ale je třeba si uvědomit, že s sebou nese hlavně velikou odpovědnost. „Jsem moc rád, že si to pan starosta Pavlíček uvědomuje,“ dodal. 

Starosta: Hlavně musíme zabezpečit chod obce

Starosta i zastupitelé se shodují na tom, že jejich prvořadým úkolem je zabezpečení chodu obce. „Vše tu prožíváme společně. Na nadcházející úkoly se těšíme, i když si samozřejmě dobře uvědomujeme, že je před námi veliký kopec práce. Na druhou stranu si tu nyní budeme sami pro sebe vytvářet podmínky k životu,“ uzavřel Pavlíček, který je profesionálním vojenským hasičem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…