Jolana Voldánová se loučí s Událostmi. Spolupráce s Českou televizí ale pokračuje

17.06.2013 12:00

Dnes naposled se moderátorka zpravodajství České televize loučila s diváky v závěru hlavní zpravodajské relace Události. Po osmnácti letech působení v Událostech a více než dvaceti letech ve zpravodajství se Jolana Voldánová rozhodla vykročit do nové etapy svého profesního života. V Událostech ji nahradí Daniela Písařovicová.

Jolana Voldánová se loučí s Událostmi. Spolupráce s Českou televizí ale pokračuje
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Jedna z nejvýznamnějších tváří televizního zpravodajství, čtyřnásobná vítězka divácké ankety TýTý v kategorii zpravodajství, oblíbená moderátorka hlavní zpravodajské relace České televize Jolana Voldánová se rozhodla své dlouholeté působení ve zpravodajství ukončit a v rámci svého profesního života začít kapitolu novou.

„K tomuto rozhodnutí jsem postupně spěla několik let. Ve své profesní kariéře televizního zpravodajství se mi podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu, svou práci jsem měla a stále mám velmi ráda, ale cítím, že nazrál čas posunout se ještě někam dál. A přestat se má právě v tom nejlepším,“ říká zkušená televizní moderátorka Jolana Voldánová, která je dlouhodobě spjatá s veřejnoprávní televizí. S Českou televizí by ráda spolupracovala i nadále. „Nejprve si ale po osmnácti letech dopřeju volné léto se svými dětmi a rodinou. Potom bych chtěla začít pracovat na novém formátu pro Českou televizi,“ doplňuje.

„Jolana Voldánová je pro mě ikona veřejnoprávního zpravodajství, stoprocentní profesionálka, mimořádná osobnost z hlediska profesního i lidského. Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků. Jsem rád, že spojení Jolany Voldánové s Českou televizí, ač v trochu jiné podobě, bude trvat i nadále,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Jako ředitele zpravodajství mě odchod tak špičkové profesionálky, a bez nadsázky jedné z nejsilnějších tváří zpravodajství vůbec, netěší. Ale lidsky Jolanině kroku úplně a zcela rozumím a vážím si ho. Navíc to není krok, který by znamenal, že naše spolupráce jednou provždy končí - naopak se velmi těším, že se v budoucnu budeme setkávat a spolupracovat nad novými projekty ČT,“ říká Zdeněk Šámal, ředitel zpravodajství a publicistiky České televize.

Jolana Voldánová je velmi zkušenou televizní zpravodajkou, pracovala jako redaktorka, reportérka, parlamentní zpravodajka, zúčastnila se i mnoha zahraničních cest s klíčovými politiky, mezi ty nejvýznamnější patřil Václav Havel. V redakci zpravodajství České televize pracuje od roku 1993, působila v Denních zprávách a Večerníku, později moderovala komentovanou „21“, od roku 1995 moderuje Události a Události Plus a stává se jednou z hlavních tváří veřejnoprávního zpravodajství.

Díky profesionálnímu a důvěryhodnému projevu si brzy získala vysokou diváckou přízeň. V letech 1998, 2005, 2006 a 2010 se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství. Kromě toho má na svém kontě také cenu Novinářská křepelka za významný žurnalistický počin novináři do 33 let.

Trio moderátorů Událostí – Marcelu Augustovou, Anetu Savarovou a Jakuba Železného – doplní po Jolaně Voldánové redaktorka a moderátorka České televize Daniela Písařovicová. S Českou televizí spolupracuje od roku 2004, je moderátorkou Studia ČT24, moderuje též Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

„Velice si vážím důvěry a šance, kterou mi tímto vedení ČT dalo. Tuto příležitost vnímám jako velkou výzvu, při které se budu snažit zúročit všechny svoje dosavadní zkušenosti,“ říká Daniela Písařovicová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…