Jubilanti armádního sportu slavili ve znamení kulatých čísel

14.12.2015 9:52

Armádní sportovní centrum Dukla na své sportovce důchodce - svoji sportovní rodinu - nezapomíná. Pravidelně od roku 2001, to znamená letos popatnácté, proto pořádá společenské setkání s jubilanty armádního sportu.

Jubilanti armádního sportu slavili ve znamení kulatých čísel
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Ve vánočně vyzdobeném Kongresovém sále Domu armády Praha se tak začátkem prosince sešlo dvaatřicet osobností, mezi nimi byli olympijští vítězové, medailisté a účastníci her, mistrovství světa a Evropy a šestnáctka sportovních funkcionářů a zaměstnanců Dukly.

Všem pozvaným, kteří se letos dožili významného jubilea a oslavili šedesátiny, pětašedesátiny, sedmdesátiny, pětasedmdesátiny, osmdesátiny a pětaosmdesátiny, gratulovali a poděkovali za jejich významný podíl na úspěších armádní sportovní reprezentace náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta a ředitel armádního sportovního centra Dukla plukovník Jaroslav Priščák. Popřáli také k letošním narozeninám, byť ne jubilejním, olympijským vítězkám gymnastce Věře Čáslavské a oštěpařce Daně Zátopkové a bývalým manželkám vynikajících legend armádního sportu, Josefa Odložila a Emila Zátopka.

V úvodu setkání ředitel armádního sportovního centra plukovník Priščák představil jubilantům současnou Duklu. Připomněl, že také nedávno zesnulého Josefa Masopusta a hokejistu Jaroslava Holíka.

 „ASC Dukla letos také slaví dvě jubilejní čísla. Právě vydané 4. číslo časopisu Dukla sport uzavírá 10 let historie propagace armádního sportu a informování o výsledcích sportovců Dukly a aktivitách v oblasti vrcholového sportu. Druhé číslo má ještě o jednu nulu víc. Našim sportovcům se poprvé podařilo vybojovat na mistrovství světa, mistrovství Evropy, Evropských hrách, armádních světových soutěžích, ME23 a MS23, juniorských evropských a světových mistrovstvích a Světové univerziádě celkem 100 medailí,“ uvedl Priščák a dodal, že na 37 zlatých (nejvyšší historický zisk titulů mistra), 32 stříbrných a 31 bronzových medalí se podílelo 84 sportovců ze všech sportovních odvětví, které jsou v Dukle zařazeny.

Dukla má Anděla pro lepší svět

Za propagaci sportu převzal ředitel plukovník Jaroslav Priščák pro ASC Dukla dětskou cenu „Anděl pro lepší svět“. Udělují je děti ze Školičky základů umělecké práce z Malé Morávky osobám s vysokým morálním kreditem nebo institucím spravujícím paměť lidstva. Dřevěný anděl pro sportovce má číslo 101.

Celé setkání velikánů, legend i významných osobností se neslo v přátelském rodinném duchu. Někteří účastníci se nemohli dočkat ukončení oficiální části, aby si mohli popovídat s bývalým kolegou z posádky lodi či tréninkové skupiny po několika desítkách let. Třiadevadesátiletá Dana Zátopková se radovala ze setkání po šedesáti letech s nyní devadesátiletým bývalým sprintérem, který vylepšil 8 československých rekordů na překážkách, Milanem Tošnarem.

České sportovce v Riu bude zdobit Zátopek

 

Do Ria s kresbou panáčka a mottem Zátopka: Když nemůžeš, přidej!

To, že na slavné sportovce společnost nezapomíná, dokládá i událost, která se odehrála před dvěma dny v pražské Galerii kavárny Louvre. Český olympijský výbor zde představil kolekci oblečení českých sportovců na letních olympijských hrách v Riu de Janeiro. Zdobí ji kresba běžícího panáčka, která představuje autoportrét legendárního běžce Dukly Praha Emila Zátopka. Do loga ji upravil akademický malíř Milan Jaroš. Zároveň zde byla pokřtěna životopisná kniha o Zátopkovi „Emil běžec“ autora Pavla Kosatíka a režisér David Ondříček zase připravuje o Zátopkovi film.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…