K poskytovatelům sociálních služeb na jižní Moravě míří 755 milionů korun

30.01.2016 7:35

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 28. ledna 2016 schválilo rozdělení dotací ve výši 755 milionů korun pro poskytovatele sociálních služeb v kraji.

K poskytovatelům sociálních služeb na jižní Moravě míří 755 milionů korun
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jako první kraj v České republice jsme schválili hlavní část finanční podpory pro poskytovatele sociálních služeb. Jsme tak připraveni poslat finanční prostředky na  účty poskytovatelů ihned po jejich obdržení z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. V krajském rozpočtu nadále počítáme s dofinancováním, nejedná se tedy o poslední podporu v tomto roce.  Zároveň jsme již požádali ministerstvo o finanční prostředky na projekt v oblasti sociální prevence,“ řekl náměstek hejtmana Marek Šlapal. Jak uvedl, jedná se mj. o pobytové služby, terénní ambulantní sociální služby či pečovatelské služby, odlehčovací služby, programy sociální prevence apod.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…