K poskytovatelům sociálních služeb na jižní Moravě zamíří miliony

09.12.2016 12:35

Návrh na rozdělení částky 192,8 milionů korun z krajského rozpočtu poskytovatelům sociálních služeb na rok 2017 doporučila ke schválení krajská rada na svém jednání 8. prosince 2016. Tato částka představuje 80 procent celkového objemu pro příští rok vyčleněných prostředků z rozpočtu Jihomoravského kraje.

K poskytovatelům sociálních služeb na jižní Moravě zamíří miliony
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Pro příspěvkové organizace kraje půjde o rozdělení částky 117,3 milionu korun, pro ostatní poskytovatele sociálních služeb je navrhováno rozdělení 75,4 milionu korun. Kraj počítá  i s druhým kolem finanční podpory, ve kterém bude rozdělena zbývající část z celkově vyčleněné sumy 241 milionů korun.

Pro města a obce je vyčleněno na poskytování sociálních služeb v roce 2017 33 milionů korun, pro nestátní neziskové organizace 63 milionů korun,  což je celkem o 13 milionů korun více než v letošním roce. „Chceme, aby se peníze k jednotlivým subjektům dostaly co nejdříve na začátku nového kalendářního roku. To by mělo pomoci vyřešit problémy , které vznikaly kvůli platbám až během roku,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Kraj rozděluje poskytovatelům kromě prostředků ze svého rozpočtu také peníze z ministerstva práce a sociálních věcí. Od ministerstva práce a sociálních věcí pro příští rok kraj očekává zhruba 900 milionů korun, které si rozdělí všichni poskytovatelé sociálních služeb, ať už je zřizuje Jihomoravský kraj, obce nebo jsou z neziskového sektoru. Letos na to kraj dostal 819 milionů. Kraj také letos získal na sociální služby 260 milionů korun z Evropské unie, které bude postupně rozdělovat do roku 2018 na projekty sociální prevence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…