KNIŽNÍ TIP Zajímá vás, jak kubánský komunista křísí mrtvou autobaterii? A proč je škodovka lepší než audina? Přečtete si knihu Jeremyho Clarsona Zapomeň na brzdy!

25.02.2015 11:41

Nakladatelství DOKOŘÁN objevilo pro český trh knihy Jeremyho Clarksona, svérázného moderátora nejoblíbenějšího motoristického seriálu na světě, Top Gear, který běží i u nás. České překlady jeho zábavných titulů si okamžitě získaly mnoho nadšených čtenářů. Nyní se mohou těšit na třetí knihu Zapomeň na brzy. Britský novinář v ní s břitkým humorem vypráví o autech a o životě vůbec.

KNIŽNÍ TIP Zajímá vás, jak kubánský komunista křísí mrtvou autobaterii? A proč je škodovka lepší než audina? Přečtete si knihu Jeremyho Clarsona Zapomeň na brzdy!
Foto: Archiv
Popisek: Knihy

"Na Západě je auto symbolem společenského postavení, nahrážkou penisu, milovaným členem domácnosti. Auta jsou srdeční záležitost,umění i sex. Jsou okouzlující, šarmantní a většina lidí by se bez nich i možná obešla. Jenže my, Pane, odpusť nám, je prostě chceme. Prahneme po nich tak, až to bolí. Zbavit se auta je jako vyrvat si z duše cit. Jako se vzdát lásky či štěstí. A proto lidé dřív prodají vlastní děti, než aby si nechali sáhnout na své čtyřkolové miláčky", píše britský novinář Jeremy Clarkson ve své knize Nezapomeň na brzy, kterou v překladu Aleše Drobka vydává nakladatelství DOKOŘÁN.

Celý život trvá láska mezi Jeremy Clarksonem a auty. Už čtvrt století Jeremy auta řídí, testuje a píše o nich. A už přes dvacet let je vůdčí osobností nejoblíbenějšího motoristického seriálu na svetě, Top Gear, který běží i na českém  kanálu Prima Cool. Miliony fanoušků oceňují jeho břitký humor, jenž se nezastaví před ničím a před nikým. Svou obrovskou polularitu vysvětluje lapidárně: "Žijeme v nudném světě a náš pořad je proto vítanou změnou." Své knihy píše, aby se vyznal ze své vášně pro auta a takéaby zjistil, co vlastně lidi k různým značkám aut přitahuje. Jenže nejde zdaleka jen o auta- je to bezkonkurenční mix automobilových recenzí, politické nekorektnosti, britského humoru a sžíravých komentářů k politice, společnosi a tak vůbec.

Po přečtení knihy od něj se změní váš pohled na svět- váš život se bude dělit na období před Clarsonem a po Clarksonovi. A to po něm bude mnohem zábavnější!

Více na www.dokoran.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…