KOC Pardubického kraje: Konference Kontroverze v onkologii

09.05.2017 15:04

Ve čtvrtek 11. května 2017 bude v Dříteči u Pardubic zahájen již VII. ročník odborné konference „Kontroverze v onkologii“. Konference, kterou již tradičně pořádá společnost Multiscan i pod hlavičkou Komplexního onkologického centra Pardubického kraje (dále KOC), je garantována Českou onkologickou společností ČLS JEP, koná se pod záštitou Společnosti radiační onkologie, biologie a fyziky JEP a bude trvat do pátku 12. května.

KOC Pardubického kraje: Konference Kontroverze v onkologii
Foto: kocpardubickehokraje.cz
Popisek: Komplexní onkologické centrum Pardubického kraje

„Jedná se o jednu z významných odborných onkologických konferencí, která si během prvních šesti ročníků vybudovala významné postavení a řada účastníků se k nám ráda vrací“, konstatuje MUDr. Iveta Kolářová, Ph.D., náměstkyně pro klinickou a radiační onkologii. Letošní „Kontroverze“ budou věnovány terapeutickým postupům v léčbě karcinomu prsu, kolorektálního karcinomu, karcinomu prostaty nebo otázkám souvisejícím s moderními technikami radioterapie nádorových onemocnění. „Během dvoudenní konference vystoupí celkem 26 předních odborníků z komplexních onkologických center nejen z České republiky ale i významní hosté ze zahraničí. V úvodní přednášce prvního dne se bude věnovat léčbě hepatocelulárního karcinomu MUDr. Tomáš Šálek, prezident Slovenské onkologické společnosti. V další sekci na téma Perspektivy české onkologie vystoupí ředitel Masarykova onkologického ústavu prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc. a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D.

V pátek vystoupí se svojí přednáškou další zahraniční účastník prof. Gal Markel z Izraele na téma v současné době vysoce aktuální – léčba imunoterapií u solidních nádorů. „Sekci radioterapie v pátek uvede přednáškou světová osobnost v radiační onkologii prof. Michael Brada z Liverpoolu o nadějích, dezinformacích a klinických důkazech protonové terapie, na podobné téma budou mít svá sdělení přednostové onkologických pracovišť z Hradce Králové a Masarykova onkologického ústavu prof. Petera a Prof. Šlampa,“ dodává doc. MUDr. Jaroslav Vaňásek, CSc., přednosta KOC Pardubického kraje, který je také odborným garantem této konference.

Konference se uskuteční v Kongresovém centru Kunětická Hora v Dříteči u Pardubic. Význam této akce podporuje i fakt, že nad ní převzali záštitu JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, ministr zdravotnictví ČR, JUDr. Martin Netolický, Ph.D. hejtman Pardubického kraje, Ing. Martin Charvát, primátor města Pardubic a prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc., děkan Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice.

„Konference bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 11. 5. 2016 ve 13.00 hodin, zahrnuje šest odborných tématických bloků a bude ukončena v pátek rovněž ve 13,00 hod. Na závěr prvního dne konference při společenském večeru vystoupí populární česká skupina Jelen. Novinkou letošního ročníku bude přímý přenos vybraných přednášek na Youtube a Facebooku, abychom zpřístupnili zajímavé přednášky i kolegům, kteří na náš kongres přijet nemohli“, uvádí MUDr. Vít Ulrych, lékař a tiskový mluvčí Onkologického centra Multiscan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…