KRNAP: Ježci se opět vrátili do volné přírody

13.05.2015 16:40

Ježci, kteří přezimovali ve vrchlabské Záchranné stanici pro hendikepovaná zvířata Správy KRNAP, jsou již opět ve volné přírodě.

KRNAP: Ježci se opět vrátili do volné přírody
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Každoročně se pracovníci záchranné stanice musejí před zimou postarat o desítky ježků, které jim lidé přinesou. Tito ježci pocházejí zpravidla z tzv. druhých srpnových vrhů, a tak pro svoji nízkou váhu měli minimální šanci přežít zimu ve volné přírodě. Letos jsme se postarali o 70 ježků.

Část z nich ještě před zimou získala dostatečnou hmotnost pro bezpečné přežití v přírodě, a tak mohli být zpět do přírody vypuštěni ještě před zimou. Většina ježků přezimovala v útulku a v těchto dnech byli postupně vypouštěni na různých místech Krkonoš. O několik ježků se také starali školáci v rámci speciálního projektu pro školy s názvem Bodlinka u nás.

Přibližně desítka ježků tak přes zimu získá náhradní domov ve školách. Principem projektu je nechat zúčastněné školy a potažmo jejich žáky pečovat o jednoho ježka, který u nich přečká zimu. Děti mají jedinečnou možnost starat se ježka, který by za normálních podmínek zimu nepřežil, a získat tak odpovědný přístup k živému tvorovi.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…