KRNAP: Krkonoše jsou opět čisté

16.10.2017 21:27

Sobotní akce Čisté Krkonoše, při které vyrazily více než tři stovky dobrovolníků a pracovníků Správy KRNAP po krkonošských turistických cestách a po loukách s cílem vysbírat pohozené odpadky a zlikvidovat černé skládky, byla více než úspěšná.

KRNAP: Krkonoše jsou opět čisté
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Celkem se podařilo sesbírat přibližně 4 tuny odpadu

Dobrovolníci vyráželi od našich územních pracovišť (Harrachov, Rezek, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Horní Maršov, Černý Důl) na trasy, které strážci vytipovali jako vhodné pro sběr odpadků. Ze středisek vyrazili sběrači do všech koutů hor. Během dne se tak na rozcestích začaly objevovat pytle plné odpadků, které později strážci sváželi. Jako obvykle mezi odpadky vedly různé obaly od potravin a papírové kapesníčky. Sběrače však překvapilo množství dětských plínek.

„Každoročně jsme pořádali sběr odpadků před letní sezónou pro školy a na podzim speciální víkend, kdy přijeli pomoci skauti,“ říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. „Od letošního roku obě akce připravujeme nejenom pro vybrané skupiny dobrovolníků, ale pro širokou veřejnost. Do akce se také zapojili všichni zaměstnanci Správy KRNAP. Vítaná byla pomoc našeho významného partnera – společnosti Škoda Auto. Všem patří velký dík,“ dodal Hřebačka.

Akce Čisté Krkonoše opět poukázala na jeden ze zlozvyků člověka jako hosta v přírodě: zatímco přinést si občerstvení do hor není problém, odnést odlehčené prázdné obaly s sebou někteří návštěvníci za samozřejmost nepovažují. V přírodě se odpadky rozkládají jen velmi pomalu. V horách proto více než kde jinde platí, že co si s sebou do přírody přineseme, musíme také zase odnést.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…