KRNAP: Krkonoše jsou také přírodně rozmanité

29.05.2016 7:34

Správa Krkonošského národního parku se připojuje k výzvě Hnutí DUHA [1] a zve milovníky přírody, aby oslavili nedělní Mezinárodní den přírodní rozmanitosti (biodiverzity) výletem do přírody.

KRNAP: Krkonoše jsou také přírodně rozmanité
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Mezinárodní den přírodní rozmanitosti vyhlásila OSN jako připomínku a výzvu k zachování rostlinných a živočišných druhů na Zemi [2]. Letošní rok je věnován udržitelnému hospodaření – v zemědělství, lesnictví, turismu i dalších lidských aktivitách tak, aby neničily křehkou rovnováhu přírody planety Země.

"Pro Krkonošský národní park jsou návštěvníci přáteli. Především ti, kteří k nám jezdí právě proto, že jsme národním parkem, tedy územím, které bylo vyčleněno především pro ochranu přírody, která se tu zachovala i po více než pěti staletích lidské kolonizace. Tím nejcennějším je u nás v Krkonoších tundra. Ale k vidění, obdivování a poznávání je toho u nás mnohem víc,“ přibližuje ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka.

Správa Krkonošského národního parku nabízí návštěvníkům ve svých informačních centrech a muzeích celou sérii atraktivních brožur, které jim pomohou inspirovat se k výletům a také lépe vnímat, co na nich vlastně potkávají. Ty z nich, které nabízíme zdarma, jsou k dispozici i ke stažení na našem webu na adrese http://www.krnap.cz/brozury. Nabízíme také sérii 12 letáčků s tipy na konkrétní výlety. Ty najdete ke stažení rovněž na našich webových stránkách, v češtině i v polštině, na adrese http://www.krnap.cz/propagacni-letaky.

Těšíme se na všechny návštěvníky, kteří přijedou obdivovat a poznávat přírodu našich nejvyšších hor. Víkend s nedělním Mezinárodním dnem přírodní rozmanitosti může být tou správnou motivací.

Poznámky:

[1] http://hnutiduha.cz/aktualne/oslavte-v-prirode-nedelni-mezinarodni-den-biologicke-rozmanitosti

[2] Mezinárodní den biodiverzity byl vyhlášen v roce 2000 Valným shromážděním OSN s cílem nejen upozornit, ale také zpomalit tempo úbytku rostlinných a živočišných druhů na Zemi, a to na počest podepsání Mezinárodní úmluvy o biologické rozmanitosti, uzavřené 22. května 1992 v Nairobi. Česká republika Úmluvu schválila 4. června 1993. Úmluva usiluje o ochranu druhové rozmanitosti na všech jejích úrovních (genetické, druhové, ekosystémové i kulturní), o udržitelné a rozumné využívání jejích složek a o spravedlivé rozdělování zisků z využívání genetických zdrojů. Další informace na https://www.cbd.int/idb/2016

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …