KRNAP: Vlčice putuje do Safari Parku Dvůr Králové nad Labem

06.08.2018 20:42

V pátek do ovčí ohrady chycená a následně do volné přírody vypuštěná mladá vlčice se v minulých dnech potulovala v údolí Labe mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Nakonec dezorientovaná vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji museli přivolaní veterináři uspat a nyní je převážena do karantény v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem.

KRNAP: Vlčice putuje do Safari Parku Dvůr Králové nad Labem
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Od pátečního vypuštění se množila pozorování této mladé vlčice, která se zdála zesláblá a dezorientovaná. Při shánění potravy dnes dokonce strhla na Přední Labské jedno štěně.

Celá situace si vyžádala zásah odborníků v okamžiku, kdy při svém bloudění krajinou vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji zastihl přivolaný veterinář a narkotizační střelou ji zneškodnil.

Uspaná vlčice je právě převážena do karantény v nejbližším vhodném zařízení a to v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem, kde zůstane do doby, než odborníci rozhodnou o jejím dalším osudu.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…