KUPEG podepsal zajistnou smlouvu s EGAP

19.10.2014 18:00

KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. podepsala na konci září 2014 zajistnou smlouvu s Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (EGAP). Díky zajištění se státní podporou může KUPEG svým klientům nabídnout vyšší úvěrové limity než za běžných podmínek. Společnost EGAP je akcionářem úvěrové pojišťovny KUPEG, vlastní 34 %.

KUPEG podepsal zajistnou smlouvu s EGAP
Foto: KUPEG
Popisek: KUPEG

„Smlouva s EGAP byla podepsána s cílem zajistit našim klientům co možná nejvyšší pojistné krytí jejich obchodních transakcí,“ říká Ing. Michal Veselý, generální ředitel společnosti KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. „Díky spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností a jí poskytovanému zajištění se státní podporou můžeme našim klientům pro některé jejich odběratele nabídnout vyšší úvěrové limity než je běžné. Není nutné uzavírání speciální pojistné smlouvy, pouze s klientem navíc uzavřeme Zvláštní pojistné podmínky. Veškerá správa úvěrových limitů i případných pojistných událostí probíhá dál elektronicky prostřednictvím KUPEG ONLINE,“ dodává Ing. Michal Veselý.

V rámci spolupráce s EGAP je ve výjimečných případech možné uzavřít pojištění pohledávek i do zemí, které jsou pro komerční pojištění nepojistitelné, ale jsou stále přístupné pro EGAP. Nové možnosti mohou využít klienti úvěrové pojišťovny KUPEG se sídlem v České Republice, kteří splňují podmínku minimálně 50% podílu českého zboží a služeb na celkové hodnotě vývozu pro odběratele mimo země OECD.

O společnosti KUPEG

KUPEG, úvěrová pojišťovna, a.s. je součástí Credendo Group, čtvrté největší evropské skupiny úvěrových pojistitelů disponující kapitálem ve výši přesahující 2 miliardy EUR. Vedoucí společnost skupiny, belgická pojišťovna Delcredere Ducroire, získala rating Standard & Poor‘s  „AA“. KUPEG je zároveň největší společností na českém trhu, která poskytuje komplexní řešení v oblasti úvěrového a garančního pojištění. V roce 2013 pojistila transakce v celkové hodnotě 199 miliard Kč, což je o 1,3 % více než v předchozím roce. KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. nabízí svým klientům pojištění před riziky nezaplacení pohledávek ze strany domácích i zahraničních odběratelů a poskytuje účinnou podporu obchodu klientům všech velikostí kdekoliv na světě. Jejím cílem jsou pojišťovací služby na míru, přizpůsobené potřebám a specifikům každého klienta. 66 % akcií KUPEG úvěrové pojišťovny, a.s. vlastní belgická pojišťovna Credimundi, která byla v roce 2004 založena belgickou státní úvěrovou pojišťovnou Delcredere Ducloire. 34 % akcií KUPEG úvěrové pojišťovny, a.s. vlastní Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (EGAP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…